vijver
vijver ineke de jong-schriers

Rondleidingen buitenplaats Moesbosch

KOUDEKERKE - Op woensdag 24 april van 13.30-15.00 uur, en zaterdag 4 mei van 10.30 tot 12.00 uur, organiseert IVN Walcheren een bijzondere rondleiding over de historische buitenplaats Moesbosch. Dit gebied is gedeeltelijk privébezit en normaal gesproken gesloten voor het publiek. In deze tijd van het jaar kleurt het bos wit van het beschermde plantje Daslook dat hier rijkelijk groeit en bloeit.

Enige kilometers ten noorden van Vlissingen, in een bocht van de weg naar Koudekerke ligt de historische buitenplaats Moesbosch. Deze buitenplaats staat voor het eerst op de kaart in 1750 maar het daartegenover gelegen Der Boede bestond al in de 14e eeuw in de vorm van een zogenaamde ridderhofstede.

Bij het landgoed horen ook een grafkelder en een koetshuis, beiden staan op de monumentenlijst. Het bij de buitenplaats behorende bos is een uniek gebied. De gids vertelt u meer over de geschiedenis van deze buitenplaats en over alles wat er op dat moment groeit en bloeit. Een mooie gelegenheid om Moesbosch wat beter te leren kennen. Het adres is Vlissingsestraat 28 in Koudekerke. We verzamelen bij de oprit, daar kan eventueel ook een fiets of auto gezet worden. Voor IVN leden is de toegang gratis. Aanmelden is niet nodig. [l]