Gitaarles op de Theo Thijssenschool.
Gitaarles op de Theo Thijssenschool. Lonneke de Klerk

Eddy's Kids als begin muzikale carrière

MIDDELBURG - Bijna 70 basisschoolleerlingen op Walcheren krijgen op dit moment elektrische gitaarles van gitaarcoaches Peter Wisse, René Koole, Sander Elderkamp of Frank Peeters. De leerlingen kregen allemaal een elektrische gitaar en versterker te leen om thuis te oefenen.

Het project, georganiseerd door Kunsteducatie Walcheren en mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds, gaat ook samenwerkingen aan met andere muziekprojecten uit de regio. Zo leren de kinderen alles wat komt kijken bij podiumtechniek tijdens een workshop van geluidstechnicus Martijn Everts. Op woensdag 8 mei vindt er een speciale Eddy’s Kids x Popaanzee Kickstart @ De Spot plaats. Tijdens Popaanzee Kickstart kunnen muzikanten samen muziek maken op de oude backline van Bløf. De laatste workshop vindt plaats tijdens de workshops van Podium-Z in Schuttershof, Domburg. Tijdens de Podium-Z workshops leer je in een band spelen onder begeleiding van ervaren muzikanten.

Doorstroom Walcherse Talentontwikkelingstrajecten
Door de leerlingen kennis te laten maken met de verschillende talentontwikkelingstrajecten op Walcheren probeert KEW de doorstroom van jonge muzikanten te bevorderen. Bij Eddy’s Kids kunnen de leerlingen proeven aan het maken van muziek. Door ze te laten zien waar ze na Eddy’s Kids terecht kunnen, wordt de stap naar deelname kleiner. Ben je benieuwd naar wat de leerlingen hebben geleerd tijdens het traject? Er zullen twee presentaties plaatsvinden. Leerlingen van de Ichtusschool, De Sprong, Theo Thijssenschool en de Tweemaster zullen hun kunsten op 2 juli laten zien in De Piek, Vlissingen. Op 3 juli stappen de leerlingen van de Franciscusschool, Palmenhof, Wilgenhof en het Talent het podium op in De Spot, Middelburg. De presentatie in De Spot, Middelburg is vrij te bezoeken.

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met 31 miljoen euro zo’n 9.300 initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.
Voor meer informatie ga je naar www.eddyskids.nl of neem contact op via info@eddyskids.nl. [l]