Kom ook naar het Cowboys & Indianen Spektakel.
Kom ook naar het Cowboys & Indianen Spektakel. Foto:

AGENDA

Woensdag 24 april

Thema-avond over depressiviteit

14:58 |

Het hele jaar organiseert De Hoop ggz i.s.m. Vrienden van De Hoop thema-avonden, speciaal voor predikanten, voorgangers, pastores en anderen die betrokken zijn bij verlenen van pastorale hulp en (voor- en na-)zorg in de kerk of gemeente. Op woensdag 24 april bent u van harte welkom bij de thema-avond in Middelburg. Het thema is ‘depressiviteit’.
In de praktijk van uw pastoraat treft u ongetwijfeld mensen met psychische problemen. Bijvoorbeeld mensen die last hebben van neerslachtigheid of depressiviteit. Mogelijk is het voor u een uitdaging om met gemeenteleden met deze problematiek in gesprek te zijn. Juist in een christelijke gemeente, waarin hoop en genade voor mensen voor handen is.

Cowboys & Indianen Spektakel

13:30 | kinderboerderij

Kom jij ook naar het "Cowboys & Indianen Spektakel"? Woensdag 24 april van 13:30 tot 16:30 uur organiseert "De Klepperhoeve" dit toffe evenement. Het activiteitenprogramma bestaat uit kinderspelen, waaronder hoefijzer- en lassowerpen, stokpaardenrace, goud zoeken & meer. Verder gaan we knutselen, picknicken in de wei en maak je bij droog weer een ritje op een pony. Hoe gaaf is dat!? Inschrijven kan per email (activiteiten@kinderboerderij-middelburg.nl, max. 60 deelnemers, vol = vol).

Donderdag 25 april

Pony en ezel poetsen

13:15 | kinderboerderij

Kom jij ook op donderdag 25 april onze pony's en ezeltjes poetsen op de kinderboerderij? Van 13.15 uur tot 14.00 uur leer je onze lieve pony Bella en ezeltjes Nick & Lisa te poetsen. Er is plaats voor max. 10 deelnemers. Om zeker te zijn van een plekje, geef je nu op!

Handwerkcafé

13:30 | Polderhuis

Donderdag 25 april om 13.30 uur is er een handwerkcafé in het museumcafé van het Polderhuis. Er zijn deze middag verschillende dames die bezig zijn met een eigen handwerk, van een muts die gebreid wordt tot een handgemaakte kaart. Iedereen is vrij om aan te sluiten met een eigen handwerk. Belangrijkste is om gezellig samen te zijn, wat te kletsen en ondertussen je handwerk klaar maken. Iedereen is welkom.

Vrijdag 26 april

Voorlees-half uurtje

10:00 | kinderboerderij

Op vrijdag 26 april wordt er van 10.00 uur tot 10.30 uur een Voorlees-half uurtje georganiseerd op de kinderboerderij. Het boekje "Rupsje nooit genoeg" wordt voorgelezen waarna er een kleurplaat klaar ligt en de kleinere dieren geaaid kunnen worden, deelname vanaf 3 jaar oud.

Speurtocht

10:00 | kinderboerderij

Op vrijdag 26 april kan je mee doen aan de speurtocht "Het Klompenpad" op de kinderboerderij in Middelburg. Ga op zoek naar alle klompen die over de boerderij verspreidt staan, voer de opdrachten uit en beantwoordt de vragen die in de klompen zitten. Leer meer over onze dieren door deze leuke speurtocht! Vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur kan je mee doen aan de leuke speurtocht.

Bijbelse feestdag

13:00 | Messiaanse gemeente Zeeland

Het Feest van de ongezuurde broden, vermeld in leviticus 23 willen we in de gemeente vieren. Deze dienst zal in het teken staan van dit feest. Beginnden met lofprijzing en aanbidding, daarna zal er een meditatie zijn. Na afloop is iedereen welkom om met elkaar wat te drinken en te eten. Dit feest duurt 7 dagen. De eerste en laatste dag zijn een heilige samenkomst. Wilt u meer weten over deze bijbelse feesten kom dan op vrijdag 26 april.

Zaterdag 27 april

Expositie 'Materiaal en Materie'

10:00 | Boerderijgalerie de Osseberg

Yet Baas, diorama's; Bert Breman, reliëfs; Bartha Breman, beelden in steen, keramiek; Ermani, materieschilderijen, sieraden, beelden; Gerjanne Wiersum, sieraden. Expositie t/m zaterdag 27 april in Boerderijgalerie de Ossenberg.

Schilderkunst bij Galerie Haamstede

13:00 |

Wieteke Hendrikx uit Middelburg, ook wel bekend onder de naam 'Middelburg Schilderkunst' exposeert tot juni 2019 schilderijen bij Galerie Haamstede aan de Noordstraat 43 te Burgh-Haamstede. Speciaal voor de galerie heeft zij een paar kleine werkjes gemaakt met taferelen van Burgh-Haamstede en ook van Zierikzee, want daar heeft de galerie sinds kort een tweede locatie. Uiteraard zijn er ook Middelburgse taferelen te bewonderen, want Wieteke schildert hoofdzakelijk kleurrijke en herkenbare stadsgezichten van Middelburg. Haar stijl typeert zich als speels en vrolijk door het autonoom kleurgebruik en licht vervormde perspectieven. Galerie Haamstede is op zaterdag geopend van 13.00 tot 16.00 uur en op afspraak. Kijk voor meer op www.middelburgschilderkunst.nl of op Facebook: Middelburg Schilderkunst of Galerie Haamstede.

Zondag 28 april

Dieren knuffelen

13:15 | kinderboerderij

Op zondag 28 april kan je op de kinderboerderij in Middelburg mee doen aan de activiteit Dieren Knuffelen. De lieve boerderijdieren kunnen onder begeleiding geknuffeld worden van 13.15 uur tot 14.00 uur. Er is plaats voor max. 20 deelnemers.

Concert Vrienden van het Lied

16:30 | Boerderijgalerie de Osseberg

Zondag 28 april 16.30 uur Concert Vrienden van het Lied. Vincent Kusters, bariton en Charlie Bo Meijering, piano. Programma: 'Wär' ich nie aus euch gegangen' met werken van onder andere Schumann, Ravel, Wolf, Schreier, Westra. Een voorproefje: kustersvincent@gmail.com. Voor info / reserveren: 0118-625284 of info@deosseberg.nl.

Maandag 29 april

Pony's en ezels poetsen

13:15 | kinderboerderij

Kom jij ook op maandag 29 april de pony's en ezeltjes poetsen op de kinderboerderij in Middelburg? Van 13.15 uur tot 14.00 uur leer je de lieve pony Bella en ezeltjes Nick en Lisa poetsen. Er is plaats voor max. 10 deelnemers. Om zeker te zijn van een plekje, geef je nu op!

Dinsdag 30 april

Ponyochtend bij De Klepperhoeve

10:30 | kinderboerderij

Houdt jij van paarden? En wil je meer over de verzorging leren? Dan is de Ponyochtend echt iets voor jou! Tijdens de Ponyochtend op kinderboerderij De Klepperhoeve leer je hoe je een pony verzorgt; hoe je een pony poetst, versiert, voert en maak je een ritje op één van onze lieve pony's. Hoe leuk is dat!? De kinderboerderij organiseert een Ponyochtend op 23 april en 30 april, van 10:30 tot 12:00 uur. De Ponyochtend gaat door bij 4 deelnemers (max. 4 deelnemers), van min. 5 jaar oud en de ruiter is max. 45 kg. Opgeven is verplicht.

Boerengolf

10:30 | kinderboerderij

Op dinsdag 30 april kan je mee doen aan het spel Boerengolf op de kinderboerderij in Middelburg. Boerengolf is de boeren variant op het bekende golfspel. De club is vervangen voor een houten klompje aan een stok. Er is een golfbaan uitgezet in een weiland. Meedoen kan vanaf 10.30 uur tot 16.00 uur.

Woensdag 1 mei

Vossenjacht

13:30 | kinderboerderij

Woensdag 1 mei organiseert "De Klepperhoeve" van 13:30 tot 15:30 uur een Vossenjacht. De vossen zijn verstopt op de kinderboerderij én in het Meiveldpark. Vindt jouw groepje alle vossen!? Lijkt het jou leuk om mee te doen? Geef je dan snel op, dit kan in groepjes van 5 deelnemers. Wil jij je alleen opgeven kan dat ook, wij zullen de groepjes compleet maken. Welk groepje het snelste De vos gevonden heeft wint een leuke prijs!

De bezige bijtjes.
Bijbelse feestdag.
'Panorama Dam' (Middelburg), 30x90 cm, acryl op linnen
Pony's en ezels poetsen.
Vossenjacht op woensdag 1 mei bij kinderboerderij 'De Klepperhoeve' in Middelburg.