Keuze genoeg op de boekenmarkt in Middelburg. FOTO GJ DE ROOIJ
Keuze genoeg op de boekenmarkt in Middelburg. FOTO GJ DE ROOIJ (C) GJ DE ROOIJ

Middelburg Boekenstad evenement met allure

MIDDELBURG - Op 5 mei is de Middelburgse Markt the place to be voor boekenliefhebbers en lezers. Inmiddels al voor de 21e keer wordt Middelburgboekenstad gehouden, verreweg de grootste en leukste boekenmarkt van Zuidwest-Nederland.

Uit heel Nederland komen boekhandelaren naar de Zeeuwse hoofdstad om in ruim 120 kramen hun boeken aan de man te brengen, maar ook Belgische standhouders weten Middelburg sinds enkele jaren te vinden. Na een kleine terugloop in het aantal kramen, de afgelopen jaren, trad vorig jaar al een kentering in en die hernieuwde groei zet zich nu volop door.
Onder de standhouders zijn ook dit jaar weer een groot aantal gespecialiseerde antiquariaten, met als hoofdassortiment een specialisme als literatuur, esoterie, kinderboeken, Zeeuwse boeken en kaarten. In de meeste kramen is het aanbod algemeen, dat wil zeggen dat dat een veelheid aan genres vertegenwoordigd is, van literatuur tot platenboek en van prentenboek tot poëzie. Maar ook de strips en een kraam vol thrillers ontbreekt niet en boekhandel De Drukkerij biedt in vier kramen vooral koopjes en uiterst gevarieerde restanten aan. Daarnaast vult traditiegetrouw ook een aantal particulieren een kraam met vaak onverwacht en daarmee steeds verrassend aanbod.
Op verzoek van zowel bezoekers als verkopers is er dit jaar ook ruimte voor cd’s, dvd’s en vinyl. Al met al staat de Markt dus boordevol, netjes gepresenteerd en bovendien bijna altijd prettig geprijsd. Voor lezers en verzamelaars, liefhebbers of wie iets bepaalds zoekt dus een niet te missen gelegenheid.
De muziek tijdens Middelburgboekenstad wordt verzorgd door de eigen gelegenheidsformatie, de Booktown jazzband.

Boekenmarkt
Middelburgboekenstad behoort in Nederland tot de grote boekenmarkten en daarmee spreekt Middelburg een woordje mee in boekenland. Dat betekent ook dat er publiek uit heel Nederland naar Middelburg komt voor een dagje boeken zoeken. Want door het grote en zeer diverse aanbod biedt Middelburgboekenstad voor iedere bezoeker wel iets van de gading.
Middelburgboekenstad is in 1999 op zeer bescheiden schaal van start gegaan. Als snel kwam de groei erin en door adequaat in te spelen op vragen van standhouders en publiek werd Middelburgboekenstad snel een vast en herkenbaar element in het Middelburgse evenementen-programma.
Middelburgboekenstad is een activiteit die is gekoppeld aan de Kunst- en Cultuurroute. De activiteit duurt de hele dag (10-17 uur). [l]