Karin den Boer. FOTO EDWIN MIJNSBERGEN
Karin den Boer. FOTO EDWIN MIJNSBERGEN Foto: Edwin Mijnsbergen

Ook grote meesters zijn klein begonnen

MIDDELBURG - Eerder deze maand was in Galerie T in Middelburg de foto-expositie 'Grote Meesters - Klein begonnen' te zien. De expositie was een initiatief van fotografe en vakdocente fotografie Karin den Boer. Omdat de expositie, met werken van cursisten van den Boer, een groot succes was, gaat ze nu op zoek naar (horeca-) bedrijven die hun zaak als expositieruimte beschikbaar willen stellen.

DOOR EDWIN MIJNSBERGEN

De expositie 'Grote Meesters - Klein begonnen', met werk van Bert Pasman, Elizabeth van den Dries, Ineke van de Put, Julie van Noppen, Mariska Burger en Marjolein Burlage werd begin april officieel geopend in de kelder van Galerie T aan de Turfkaai in Middelburg.

Volgens fotografe Karin den Boer en galeriehoudster Lia Hector werd de expositie heel goed bezocht, door zowel passanten als door bekenden en familie van alle cursisten.Lia Hector stelde de kelderruimte van haar galerie gratis beschikbaar, omdat ze aandacht voor amateurkunst toejuicht maar tegelijkertijd inziet dat er nauwelijks ruimtes in de stad zijn waar het werk van amateurkunstenaars geƫxposeerd kan worden. Door het succes van 'Grote Meesters - Klein Begonnen' ontstond het idee voor een platform waar amateurfotografen en -kunstenaars en bedrijven vraag en aanbod kunnen uitwisselen. Volgens den Boer is het idee nog niet concreet uitgewerkt, maar ze nodigt bedrijven met belangstelling voor exposities van harte uit om contact met haar op te nemen. Ze hoopt oprecht dat er iets moois zal voortvloeien uit de expositie in Galerie T.

Wandelingen

Den Boer organiseert als fotografe veel workshops, cursussen en fotowandelingen op Walcheren. De aanleiding voor deze expositie was de fotocursus: Grote meesters in de fotografie. Wie zijn de grote meesters en hoe is hun werkwijze? Op basis van persoonlijke ervaringen gaf iedereen hier een andere invulling aan. Een ding hebben de grote meesters echter gemeen, ze hebben een enorme drive en willen een verhaal vertellen. Dat doen ze door je te laten kijken door hun kader.

De exposanten volgden deze fotocursus en vertelden ook een eigen verhaal. Een beeldverhaal over onderwerpen die dicht bij hun persoonlijke interesse of ervaringen liggen.

Meer informatie en contact: https://karindenboer.nl.[l]