Sociale aspecten en consequenties als je diabetes hebt

MIDDELBURG - Na de confrontatie met de diagnose diabetes moet u verwerken dat u niet zo gezond bent als u dacht, ook al voelt u zich niet ziek. Hoe doet u dat? Iedereen doet dit op eigen wijze, maar de meeste mensen lukt het binnen enkele maanden tot een jaar de diabetes een plaats te geven in hun leven.


Het hebben van diabetes kan leiden tot spanningen als stress en angst. Leven, met of zonder diabetes, doet u niet alleen. Iemand met diabetes wil meestal geen uitzondering zijn, maar zelf kunnen bepalen wat goed voor hem of haar is, en zeker niet gediscrimineerd worden op het maatschappelijk vlak. Hoe doet u dat? Wat komt u tegen in het dagelijks leven wat enige struikelblokken geeft, of zijn er ook voordelen?

Deze items zijn o.a. onderwerp van gesprek in het volgende diabetes café van mei. Onder begeleiding van een diabetesverpleegkundige, praktijkondersteuner en een POH-GGZ (gespecialiseerd verpleegkundige geestelijke gezondheidszorg) kunnen we zaken met elkaar delen en tips geven en ontvangen hoe met bepaalde situaties om te gaan. Neem vooral ook uw partner mee of iemand anders die belangrijk is voor u.

U bent van harte welkom op de volgende data en locaties: Woensdag 8 mei 19.30-21.30 uur in Middelburg, Hof van Buren (zaal Anna), Oranjelaan 19; Donderdag 9 mei 19.30-21.30 uur in Goes, Wijkgebouw de Spinne, Joseph Lunslaan 7; Donderdag 16 mei 19.30-21.30 uur in Zierikzee, Borrendamme Allevo, Scheldestraat 2.

Aanmelden is niet nodig, toegang gratis.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Charlotte Kempe op 06-43626938 of Judith Jimkes 06-29399941 of stel uw vraag op diabetescafezld@gmail.com. Neem ook eens een kijkje op facebookpagina: https://www.facebook.com/diabetescafezeeland[l]