Poster zomerconcerten Veere 2019
Poster zomerconcerten Veere 2019 Consort of Voices

Consort of Voices terug in Museum Veere met concertserie

VEERE - Ook deze zomer organiseert barokensemble Consort of Voices een concertserie in Museum Veere. In de periode juni t/m september 2019 worden vijf concerten gegeven rondom het thema ‘Op reis door Europa’. Het eerste concert is op zaterdag 8 juni en tijdens dit concert staat de stad Londen centraal.

Londen had in de eerste helft van de 18e eeuw een enorme aantrekkingskracht op musici uit Europa. De opera werd vanaf de jaren ‘20 bij het grote publiek een ongekend populair genre. Veel Italianen beproefden hun geluk in Londen. Als orkestmusicus verbonden aan de beroemde operahuizen, maar ook als componist van kamermuziek. In dit programma een portret van Londen uit het begin van de 18e eeuw: Barsanti, Dieupart, Händel, Scarlatti en Mancini.

Kaarten
Praktische info: de concerten vinden plaats in Museum Veere, locatie De Schotse Huizen (Kaai 25) en beginnen om 16.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van Consort of Voices en het museum. Ook is het mogelijk een passepartout voor de gehele serie aan te schaffen. De overige data zijn: 6 juli (Florence), 27 juli (Leipzig), 24 augustus (Napels) en 7 september (Parijs). Meer informatie: www.consortofvoices.nl en www.museumveere.nl [l]