Scouts tijdens de dodenherdenking.
Scouts tijdens de dodenherdenking. Wilco van Belzen

Scouting De Valkeniers levert bijdrage aan Dodenherdenking

KOUDEKERKE - Afgelopen 4 mei heeft Scouting De Valkeniers een bijdrage geleverd aan de Dodenherdenking in gemeente Veere. De herdenking vond plaats in Koudekerke.

Scouting De Valkeniers vindt het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de Dodenherdenking. Scouts voelen zich betrokken bij de maatschappij en leveren hun bijdrage aan de samenleving, onder andere door middel van het helpen bij maatschappelijke activiteiten. Op deze manier krijgen scouts de kans om zich persoonlijk te ontwikkelen.

De scouts ondersteunen het lokale comité door het begeleiden van de stille tocht, aangeven van bloemstukken, het hijsen van de vlag en het uitdelen van folders. Op veel plaatsen in Nederland zijn scouts betrokken bij de Dodenherdenking op 4 mei. Zij spelen hierbij al jaren een ceremoniële rol. Jaarlijks zijn ook zo’n 60 scouts betrokken bij de Nationale Herdenking op de Dam. Zij komen elk jaar uit een andere provincie.

Scouting De Valkeniers ondersteunt nu al een groot aantal jaren bij Dodenherdenking. Zij zijn niet van plan om hier binnenkort mee te stoppen. ‘We leveren als groep graag een maatschappelijke bijdrage en vinden het belangrijk dat onze leden kennis nemen van de geschiedenis van ons dorp’, aldus Ewout Kesteloo, vrijwilliger bij Scouting De Valkeniers. [l]