AGENDA

Woensdag 8 mei

Inzameling kleding

| Mevr. M. Faasse

Lever uw goede en gedragen kleding in voor ontwikkelingsprojecten, werkgelegenheid en hergebruik. Door uw kleding naar een inzamelpunt van Kom over en help te brengen kunt u verschil maken in de levens van kwetsbare gezinnen in Oekraïne! Kijk ook op de website: www.komoverenhelp.nl/kleding. U kunt uw kleding en schoenen in sterke zakken naar het volgende inzamelpunt brengen: Mevr. M. Faasse, Rijsoordselaan 5, 4363 AK Aagtekerke.

Lezing oud stadsarchivaris

20:00 | Oostkerk

Historicus en oud stadsarchivaris Peter Sijnke geeft op woensdag 8 mei een lezing in de Oostkerk over de geschiedenis van Middelburg. Na de lezing van Marjolijn Bergmann is dit de tweede lezing in een serie van drie. Tickets zijn te koop bij de Drukkery (www.dedrukkery.shop.activetickets.com).

Zaterdag 11 mei

Lentefair met rommelmarkt

9:30 | De Ontmoeting

Zaterdag 11 mei wordt er in en rondom de Ontmoetingskerk, Oosterscheldestraat 1, te Middelburg een gezellige Lentefair gehouden. Van 9.30-13.30 uur is er een uitgebreide rommel/kledingmarkt, evenals een boeken- en bloemenmarkt, leuke moederdagcadeautjes. Voor de kinderen is er een springkussen, een leuke workshop en een speurtocht. Ook zijn er diverse kramen met lekkernijen. Er is een fotograaf voor het maken van uw portret/familiefoto. Verder van alles op creatief gebied, zoals mooie kaarten en brocante. De opbrengst is bestemd voor het gemeenteproject.

Plantjesdag op speelhof

10:00 | Speelhof Hoogerzael

Zaterdag 11 mei van tien tot vier uur is het plantjesdag op Speelhof Hoogerzael, Seispark 2a, Middelburg. Op deze gezellige lentedag kunnen tuinplanten worden gekocht, aangeboden of geruild. Voor de inwendige mens zijn er drankjes, zelfgebakken taart, verse soep en broodjes (gezond) te koop. En spannende wildplukhapjes om te proeven en te maken. Zelf plantjes verkopen kan ook mits je hier zelf voor zorgt. Opstellen kan vanaf 9 uur. Ook kinderen zijn hiermee welkom. Om kosten te vermijden zijn er geen kraampjes en moet je zelf eventueel voor tafel en stoel zorgen. Wel graag even aanmelden via secretariaat@speelhofhoogerzael.nl. Wordt de tuin te vol of worden planten te groot? Geef ze dan aan Speelhof Hoogerzael om te verkopen. Van 11-12 uur is er de mogelijkheid planten te ruilen.

Tuus emaekt markt

11:00 | Polderhuis

Op zaterdag 11 mei is er in de tuin van het Polderhuis van 11.00 tot 16.00 uur een Tuus emaekt markt. Een handwerkmarkt met divers aanbod van thuisgemaakte spullen. Veel van deze handgemaakte producten worden a la minute gemaakt en zijn ook te koop. Daarnaast is er een verkoopkraam ingericht met onder andere authentieke spullen uit de jaren 50 en 60, zoals een petroleumstel, oude blikken en vergieten. Kinderen kunnen nog terecht bij een 'ouderwetse' grabbelton. Polderhuis, Zuidstraat 154-156 te Westkapelle, toegang voor de Tuus emaekt markt is gratis. Vuurtoren 't Hoge Licht en vuurtoren 't Lage Licht zijn geopend van 13.00 tot 16.00 uur.

Schilderkunst bij Galerie Haamstede

13:00 |

Wieteke Hendrikx uit Middelburg, ook wel bekend onder de naam 'Middelburg Schilderkunst' exposeert tot juni 2019 schilderijen bij Galerie Haamstede aan de Noordstraat 43 te Burgh-Haamstede. Speciaal voor de galerie heeft zij een paar kleine werkjes gemaakt met taferelen van Burgh-Haamstede en ook van Zierikzee, want daar heeft de galerie sinds kort een tweede locatie. Uiteraard zijn er ook Middelburgse taferelen te bewonderen, want Wieteke schildert hoofdzakelijk kleurrijke en herkenbare stadsgezichten van Middelburg. Haar stijl typeert zich als speels en vrolijk door het autonoom kleurgebruik en licht vervormde perspectieven. Galerie Haamstede is op zaterdag geopend van 13.00 tot 16.00 uur en op afspraak. Kijk voor meer op www.middelburgschilderkunst.nl of op Facebook: Middelburg Schilderkunst of Galerie Haamstede.

Zondag 12 mei

Roze wandeling

14:00 | Het Kaslokaal

hristenqueer Zuidwest en Roze 50-plus Zeeland organiseren zondag 12 mei een wandeling op Walcheren. De twee organisaties doen dat in het kader van de Idahot. Het verzamelpunt is Het Kaslokaal aan de Noordweg 33a in Oostkapelle. De tocht begint om 13.00 uur met thee, koffie en iets lekkers. De wandeling van ongeveer 7,5 kilometer begint om 14.00 uur. Aanmelden kan via lammert@zeelandnet.nl.

Woensdag 15 mei

Lezing 'Groen als Gras'

19:30 | De Zandput

Woensdag 15 mei om 19.30 uur geeft Robbert Lauret een lezing "Groen als Gras" in de Zandput in Serooskerke. De lezing wordt georganiseerd door Groei & Bloei Walcheren. We tobben wat af met het gras in onze achtertuin. Het lijkt zo simpel om een perfect grasveld te krijgen. De werkelijkheid is meestal anders. Madeliefjes zijn, evenals paarden- en pinksterbloemen, leuk om te zien maar als zij je grasveld overnemen is het gauw teveel van het goede. Robbert Lauret (29), auteur van het boek Groen als Gras, leert u in deze lezing de fijne kneepjes van het maaien, bemesten, beluchten en verticuteren.