Racoon speelt zaterdag twee uitverkochte shows in de Oostkerk. FOTO BIBIAN BINGEN
Racoon speelt zaterdag twee uitverkochte shows in de Oostkerk. FOTO BIBIAN BINGEN Foto: Bibian Bingen

Veel grote namen in de Oostkerk

MIDDELBURG - Wie denkt zaterdag alsnog naar de benefietconcerten van Racoon in de Oostkerk te gaan heeft pech, want de kaarten voor de twee shows zijn al lang en breed uitverkocht.

DOOR EUGÈNE DE KOK

De tickets waren in 6 minuten en 18 seconden weg. Na het eerdere concert van Bløf is Racoon de tweede grote naam die belangeloos speelt voor de Oostkerk. De opbrengst van de benefietconcerten is bestemd voor nieuwe apparatuur en stoelen voor de nieuwe cultuurtempel van Middelburg en omstreken.

Interview

Zondag komen opnieuw twee grote namen naar Middelburg: Huub en Trijntje Oosterhuis. Er is nog een aantal kaarten te koop voor de bijzondere voorstelling van vader en dochter. Het begint zondag om 15.30 uur. Trijntje zingt de liedjes van haar vader. Huub, die inmiddels 85 jaar is, wordt tussendoor geïnterviewd door schrijver en filosoof Elte Rauch.

Dragonfly

Bekende namen in Middelburg en omstreken zijn de gebroeders Antheunisse. Jan-Willem en Johan brengen hun voorstelling ‘Huurdersliefenleed’ op woensdag 15 mei. In de Oostkerk ontvangen ze John Brozius op het Hammondorgel en John Caljouw en Rudy de Queljoe van Dragonfly, die enkele nummers spelen.

Meer informatie is te vinden op www.deoostkerk.nl. Kaartjes voor de nog niet uitverkochte concerten zijn te koop op www. www.drukkerijmiddelburg.nl/tickets.[l]