Leen de Broekert
Leen de Broekert partner Leen de Broekert

Benefietconcert voor LeendeBroekertfonds

MIDDELBURG - Op zaterdag 25 mei vindt in de Sint-Augustinuskerk in Middelburg een benefietconcert plaats, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan het Leen de Broekert Fonds.

Muziek beoefenen, zingen of een instrument bespelen, is van onschatbare waarde voor kinderen en jongvolwassenen. Helaas wordt door bezuinigingen de financiële drempel naar goed muziekonderricht steeds hoger. Het wordt daardoor voor kinderen steeds minder vanzelfsprekend om op een verantwoorde wijze muziekles te kunnen volgen.

Oprichting fonds
De inmiddels tien jaar geleden overleden pianist, clavecinist en organist Leen de Broekert was niet alleen een voortreffelijk musicus, maar ook een uitstekende pedagoog. Na zijn overlijden werd het initiatief genomen tot de oprichting van het LeendeBroekertfonds, waarop jongeren uit Zeeland een beroep kunnen doen indien financiën een belemmering vormen voor goed muziekonderwijs.

In de schijnwerper
Om het fonds wat meer financiële armslag te geven en vooral om het LeendeBroekertfonds in de schijnwerper te zetten, vindt er op zaterdag 25 mei een benefietconcert plaats in de Sint Augustinuskerk te Middelburg. Vanaf 15.30 uur zingt het Madrigaalkoor van de Zeeuwse Muziekschool onder leiding van Anton de Kort werken van onder meer Brahms en Gibbons en organist Jan Wisse bespeelt het orgel van de Sint-Augustinuskerk met werk van onder meer Mozart en Buxtehude. Het concert is gratis toegankelijk; aan het eind kan een bijdrage worden gegeven voor het werk van het LeendeBroekertfonds. Het concert duurt ongeveer een uur: een mooie afsluiting van een middag winkelen of een mooi aperitief voor het diner. Meer info over het fonds op www.leendebroekertfonds.nl [l]