Heren en Supporters. FOTO RIEN PAARDEKOPER
Heren en Supporters. FOTO RIEN PAARDEKOPER Rien Paardekoper

Verlies Oemoemenoe Heren 1 in Nationale Plate finale

MIDDELBURG - Het zat er afgelopen zondag 19 mei niet in voor de Heren Senioren. De rugbyers verloren in Amsterdam van Ascrum waardoor de plate naar het studenten team ging.

Oemoemenoe was met twee bussen supporters afgereisd naar het rugbystadion in Amsterdam om aldaar de strijd aan te gaan met Asrcum 1 voor de eerste prijs in de Nationale Plate poule. Aan het begin van de wedstrijd kreeg Ascrum tot tweemaal toe een penalty toegewezen maar wist deze niet tussen de palen te schoppen. Na 20 minuten speeltijd wist Oemoemenoe wel de eerste punten op het scorebord te zetten met een benutte penalty. Oemoemenoe kwam echter niet goed op dreef, Ascrum wist daar goed gebruik van te maken en scoorde vervolgens de eerste try.
Nadat Ascrum met 7-3 op voorsprong kwam te staan kreeg Oemoemenoe een penalty welke net niet over de dwarslat heen ging. Vervolgens wist Ascrum de tweede try te scoren, de conversie was raak. (14-3). Op het eind van de eerste helft kwam Oemoemenoe eindelijk goed op dreef en wist een aantal keren door de sterke verdediging van Ascrum heen te breken maar wist toch net niet een try te scoren waardoor de ploeg met een 14-3 achterstand de rust in ging.
De scrums en de line-outs verliepen in de tweede helft prima maar toch lukte het de ploeg niet om terug te komen in het spel aan het eind van de eerste helft.
Ascrum wist goed te profiteren van de fouten die Oemoemenoe maakte en wist daar vervolgens ook een aantal keren een try door te scoren. Wanneer het score bord 26-3 aangeeft weet Yedney America met een mooie rush de eerste try voor de Zeeuwse ploeg te scoren, de conversie is raak 26-10. Even lijkt het tij te keren maar Ascrum is wederom spelbepalend en scoort nog 2x. Eindstand 40-10.

Trots op geleverde prestaties

Oemoemenoe kende een moeizame start van het seizoen. Toch lukte het om het tij te keren en alsnog bovenin de Plate poule te eindigen om zo alsnog te mogen strijden in de Plate poule. Captain Joey Luitwieler gaf dan ook aan, trots te zijn op de geleverde prestaties van het team.
De competitie zit er op, de heren senioren gaan zich nu voorbereiden op Beach Rugby. Het eerste toernooi is op zaterdag 25 mei in Kortrijk. Vervolgens gaat de ploeg strijden om het NK Beach kampioenschap op 15 en 16 juni a.s. In Scheveningen.