Stormvogels verliest van ADO

WESTKAPELLE - Op een zonnig sportpark De Prelaat in Westkapelle is Stormvogels 1 er niet geslaagd om de eerste twee punten van het veldseizoen te pakken. Mede degradatiekandidaat ADO 1 was net als in de heen wedstrijd te sterk. Het werd 8-16 voor de bezoekers.

Stormvogels 1 was er op gebrand om voor het eerst punten te pakken dit seizoen. Tegenstander ADO 1 had tijdens de veldcompetitie alleen een overwinning behaald tegen de ploeg uit Westkapelle. Er was dus genoeg voor te strijden. Dat was te zien in de eerste helft. De scores waren schaars en het spel van beide kanten wat onzeker. Het ging dan ook gelijk op. Toch was er bij de rust een kleine voorsprong voor de bezoekers uit ’s Gravendeel.

In de tweede helft bleef één ploeg onder haar niveau, terwijl de andere de korf beter wist te vinden. Stormvogels 1 kon het thuispubliek niet verwennen met veel doelpunten. De korf werd slechts twee keer te vinden en dat is te weinig om aanspraak te maken op de overwinning. ADO 1 scoorden net als in het eerste bedrijf acht keer en won zo met een groot verschil in Westkapelle: 8-16.

De kans op twee punten werd zo niet gepakt door Stormvogels 1. In de komende weken komt de ploeg uit Westkapelle nog drie keer in actie. Te beginnen volgende week met de uitwedstrijd tegen DVS ’69 1. Het duel begint om 15:30 uur.