Schilderen met iPad.
Schilderen met iPad. Foto: Nel Arrebout

AGENDA

20-24 mei

Avondvierdaagse Zoutelande

19:00 | dorpshuis de Soute Schakel

De Avondvierdaagse Zoutelande is van 20 tot en met 24 mei. U kunt 5 avonden een prachtige route lopen rondom Zoutelande. Loopt u vier of vijf avonden mee, dan verdient u de felbegeerde Avondvierdaagse medaille. Omdat we 5 avonden routes aanbieden kunt u dus een avond vrij nemen. Inschrijven kan digitaal tot zaterdag 18 mei op de site www.avond4daagse.nl. U kunt maandag en dinsdag aan de start ook nog inschrijven voor de 4 daagse. Ook zijn alle routes ook als aparte route te lopen. We starten iedere avond om 19.00 bij Basisschool Het Paalhoofd (Westkapelseweg 24 te Zoutelande) en finishen daar ook, behalve op vrijdag, dan finishen we in de Langstraat onder begeleiding van live muziek.

23-24-27-28-29 mei

Expositie Sandra van der Meulen

10:30 | Abdij toren

Op uitnodiging van het Lange Jan Project exposeert beeldend kunstenaar Sandra van der Meulen haar werk van 23 mei t/m 2 juli in de voet van de Lange Jan in Middelburg. De tentoonstelling wordt 23 mei om 14.00 uur geopend door de voorzitter van het Lange Jan Project, de heer Bram de Muijnck. Sandra van der Meulen maakt schilderijen in gemengde techniek. Collage- en druktechnieken worden gecombineerd met diverse materialen. In een abstracte beeldtaal geeft zij vorm aan haar ideeën over het leven. Kenmerkend voor haar werk is het gebruik van rijstpapier en inkt gemaroufleerd op doek. Grote gebaren in inkt worden gecombineerd met fragiele lijntjes van touw of potlood. Teksten en tekens zijn een steeds terugkerend element, zij vormen een wezenlijk deel van de inhoud en compositie van het werk. De tentoonstelling in de Lange Jan is iedere werkdag te bezoeken van 10.30-17.00 uur.

23-24-25 mei

Expositie schilderen met iPad

12:00 | Galerie Bank

Nel Arrebout uit Kloetinge exposeert als gast in Galerie BANK in Aagtekerke met schilderijen waar de kleur van afspat. Zij heeft de iPad kunstacademie afgerond en maakt met de iPad kleurrijke en expressieve taferelen. Daarnaast heeft het schilderen met de kwast in olie- en acrylverf ook nog steeds haar voorkeur. Haar voorliefde voor het mooie Zeeland is in haar werk terug te zien. Expositie van 16 tot 30 mei. Open op donderdag, vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur.

Donderdag 23 mei

Informatieavond Herenboeren Walcheren

19:30 | Het Koffiepand

Gezond, lekker en betaalbaar eten van je eigen boerderij. Dat is waar Herenboeren voor staat. Op verschillende plaatsen in Nederland draaien al Herenboerderijen, met succes. Ook op Walcheren is een kartrekkersgroep actief om een coöperatie te starten. Daarvoor zijn ongeveer tweehonderd gezinnen nodig. Samen pachten deze ‘herenboeren' een stuk grond. Ze eten van de grond, maar hoeven niet zelf met een schoffel en een spa aan de slag te gaan. Met elkaar nemen ze een boer in dienst die op een duurzame manier de bodem bewerkt. Er is een informatieavond op donderdag 23 mei in Het Koffiepand in Middelburg om 19.30 uur. Geef je op via herenboerenwalcheren@gmail.com. Info: www.herenboeren.nl.

Handwerkcafé

13:30 | Polderhuis

Donderdag 23 mei om 13.30 uur is er een handwerkcafé in het museumcafé van het Polderhuis. Er zijn deze middag verschillende dames die bezig zijn met een eigen handwerk. Iedereen is vrij om aan te sluiten met een eigen handwerk. Belangrijkste is om gezellig samen te zijn, wat te kletsen en ondertussen je handwerk klaar maken.

Parkinson en Mondverzorging

14:00 | Grand Café Buitenrust

Donderdag 23 mei bijeenkomst over Parkinson en Mondverzorging. Een mondhygiëniste zal informatie en praktische tips geven over het belang van een goede mondzorg in het algemeen en bij de Ziekte van Parkinson in het bijzonder. De aanvang is 14.00u in het Grand Café Buitenrust aan de Buitenruststraat 221 te Middelburg. Inloop vanaf 13.30u. Het Parkinson Cafe Middelburg, een trefpunt voor parkinsonpatienten en hun mantelzorgers. Zie ook: www. Pcafezeeland.nl

Vrijdag 24 mei

Meifeest GOEDt

10:00 | Brocanteschuur Goedt

Vrijdag 24 en zaterdag 25 mei vieren we bij Brocanteschuur GOEDt, Poppendamseweg 3a in Grijpskerke een meifeestje omdat de weg weer open is en we dus eindelijk weer GOEDt bereikbaar zijn. De schuur is weer gezellig ingericht met verschillende sfeerkamers, er is voor ieder interieur dus wel iets leuks te vinden. Dit alles opgeleukt met de haaksels van Willewopsie. Deze dagen zijn we geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur en geven dan 50% korting op nog niet opgeknapte meubelstukken. We zien jullie dus graag vrijdag en/of zaterdag om dit feestje met ons mee te vieren. Natuurlijk staat de koffie weer klaar.

Verwenmorgen Koffiehuis

9:30 | De Ontmoeting

Vrijdagmorgen 24 mei is weer eens heel speciaal. Zoals altijd is er het kopje koffie of thee met iets erbij, het luisterend oor en de gezelligheid. Deze morgen kunt u zich ook laten verwennen op het gebied van gelaats-, haar-, hand- en voetverzorging. Bovendien kunt u op de foto. Verder is er een scala aan verwennerijen en lekkernijen. Het wordt dus weer genieten in Koffiehuis De Ontmoeting, Oosterscheldestraat 1 Middelburg. De toegang is helemaal gratis. De gastvrouwen en -heren vullen graag uw kopje vanaf 9.30 uur.

Zaterdag 25 mei

Rommelmarkt ONDA

9:00 | Ned.Herv. kerk

Muziekvereniging "Oefening Na Den Arbeid" uit Nieuw- en Sint Joosland houdt dit jaar haar jaarlijkse rommelmarkt op zaterdag 25 mei. Van 9.00 tot 13.00 uur worden in de kramen rond de Ned. Herv. kerk spullen te koop aangeboden. Om 9.30 uur worden waardevolle, antieke spullen bij opbod verkocht. Tevens is er een koffietent waar verschillende versnaperingen verkocht worden. Bezoekers kunnen van 12.00 tot 13.00 uur een doos met spullen vullen en deze meenemen voor klein bedrag.

Boerenmarkt

10:00 | Vlackeweg

Zaterdag 25 mei is er weer een gezellige Boerenmarkt aan de Vlackeweg 2 in Nw en St Joosland. van 10.00-15.00u. Opbod verkoping om 11.00u. Roofvogelshow om 13.00u. Met de huifkar mee en weer klederdracht.

Middelburg Schilderkunst

13:00 | Galerie Haamstede

Wieteke Hendrikx uit Middelburg, ook wel bekend onder de naam 'Middelburg Schilderkunst' exposeert tot juni 2019 schilderijen bij Galerie Haamstede aan de Noordstraat 43 te Burgh-Haamstede. Speciaal voor de galerie heeft zij een paar kleine werkjes gemaakt met taferelen van Burgh-Haamstede en ook van Zierikzee, want daar heeft de galerie sinds kort een tweede locatie. Uiteraard zijn er ook Middelburgse taferelen te bewonderen, want Wieteke schildert hoofdzakelijk kleurrijke en herkenbare stadsgezichten van Middelburg. Haar stijl typeert zich als speels en vrolijk door het autonoom kleurgebruik en licht vervormde perspectieven. Galerie Haamstede is op zaterdag geopend van 13.00 tot 16.00 uur en op afspraak. Kijk voor meer op www.middelburgschilderkunst.nl of op Facebook: Middelburg Schilderkunst of Galerie Haamstede.

Tentoonstellingen in ruimteCAESUUR

14:00 | ruimteCAESUUR

Zaterdag 25 mei t/m zondag 30 juni staat de Belgische kunstenaar Merlyn Paridaen uit Gent in ruimteCAESUUR met tentoonstelling 'nu'. De tentoonstelling van Merlyn Paridaen staat t/m 1 juli 2019. In de eerste helft van de periode kunnen nog veranderingen worden aangebracht. Na de officiële vaststelling op zaterdag 25 mei is de presentatie definitief. Pieter Vermeulen: "Merlyn Paridaen is een kunstenaar die zijn oeuvre gestaag maar nauwgezet ontwikkelt. Deze toewijding is af te lezen aan een doorwrochte, onmiskenbare signatuur met een bedrieglijke eenvoud. "Paridaen hanteert niet alleen zijn eigen lettertype maar mengt ook zelf zijn verf met pigment en vernis, waardoor zijn atelier soms iets weg heeft op een geïmproviseerd laboratorium. Liever dan met canvas gaat de kunstenaar aan de slag met gerecycleerd materiaal als een licht verroestte metalen plaat, een verweerde glazen wand of een houten paneel. Info: www.caesuur.nu

Protetische Crusade Zeeland

16:00 | City Alive Church

Op zaterdag 25 mei word een profetische crusade gehouden o.l.v. Profeet Elisha Marcel, uit Rivivalland, Den Haag. Maak je klaar om het profetische Woord van God te ontvangen en te ervaren in je leven. Genezing, bevrijding, richting en doorbraken in je persoonlijk leven en omstandigheden. City Alive Church, Ravensteijnweg 1a 4337PG Middelburg, info: cityalivechurch@gmail.com.

Profetic Crusade Zeeland

16:00 | City Alive Church

Op zaterdag 25 mei wordt een profetische crusade gehouden in de City Alive Church, olv Profeet Elisha Marcel, uit Rivivalland, Den Haag. Maak je klaar om het profetische Woord van God te ontvangen en te ervaren in je leven. Genezing, bevrijdiging, richting en doorbraken in je persoonlijk leven en omstandigheden. Iedereen is welkom. Aanvang 16.00 uur, einde 21.00 uur, City Alive Church, Ravensteinweg 1a, 43337PG Middelburg, cityalivechurch@gmail.com

Rondledingen ter Hooge

10:00 | Buitenplaats Ter Hooge

Buitenplaats Ter Hooge ligt aan de Koudekerkseweg. Het huidige kasteel zelf dateert van 1755 en is gebouwd op de fundamenten van een kasteel dat daar al in de 13de eeuw is gebouwd. Het kasteel, het parkbos en de omliggende landerijen zijn ondergebracht in de familiestichting, de Stichting Lynden Ter Hooge. Zaterdag 25 mei om 10.00 uur houdt IVN Walcheren een volgende excursie door de buitenplaats met als thema Bloeiende bomen. De kans is groot dat de zakdoeken- of vaantjesboom bloeit met zijn opmerkelijke schutbladen die aan zakdoekjes doen denken. In de maand mei zal ook hiervan een deel in bloei staan. Het vertrek is vanaf de parkeerplaats aan de Breeweg tegenover kaasboerderij "Pitteperk". Deelname is voor IVN-leden gratis. Vooraf opgeven is niet noodzakelijk.

Orgelconcert

19:30 | Gereformeerde Kerk

Zaterdag 25 mei hoopt de bekende organist Evert van de Veen uit Voorthuizen een concert te geven op het orgel van de Gereformeerde Kerk te Arnemuiden aan de Kerklaan. Er zal dan muziek van J.S. Bach ten gehore worden gebracht (o.a. Preludium en Fuga in G-dur) maar ook componisten als Dubois, Young en enkele andere, minder bekende, componisten komen aan bod. Het concert wordt geopend met een koraalwerk van Klaas-Jan Mulder. Het concert wordt besloten met een koraalfinale van de concertgever zelf. Al deze muziek is erg geschikt voor het orgel te Arnemuiden. Het concert begint om 19.30 uur. Iedereen, jong en oud, is van harte welkom.

Rommel-boeken-platenmarkt