Start stemperiode Lange Jan Awards 2019

MIDDELBURG - Het publiek zond maar liefst 210 nominaties in voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties voor de Lange Jan Awards 2019, de vrijwilligersprijzen van de gemeente Middelburg. Daarna koos een deskundige jury in 3 categorieën 3 kanshebbers uit.

Het publiek wordt nu opgeroepen om uit deze 9 kanshebbers de 3 winnaars te kiezen. Dit kan door het uitbrengen van een stem via de website www.welzijnmiddelburg.nl. Er kan gestemd worden van 1 t/m 8 juni.

Kanshebbers
Categorie 'de jonge vrijwilliger t/m 23 jaar': Ina de Ridder (21 jaar) voor haar vrijwilligerswerk bij (o.a.) KV TOP; Anderd van den Bosse (19 jaar) voor zijn vrijwilligerswerk bij (o.a.) Rode Kruis Walcheren en Studentendesk Zeeland; Ashanti Kuijer (13 jaar) voor haar vrijwilligerswerk bij Speeltuin Meiveld.

Categorie 'de individuele vrijwilliger vanaf 24 jaar': Michelle Baas (39 jaar) voor haar vrijwilligerswerk bij (o.a.) Nieuwland in Beweging, de JAN, Oranjevereniging Oranje Bovenal en de kerk; Rianne Tolhoek (53 jaar) voor haar vrijwilligerswerk bij (o.a.) Stichting Vakanties Minima Walcheren, Grand Café Willem & Hof van Buren, WVO Zorg, Manteling en SVRZ; Henk Goudzwaard (61 jaar) voor zijn vrijwilligerswerk bij (o.a.) Kledingbank Zeeland, Manteling, Stadsklooster, SVRZ, Nacht van de Vluchteling en Vluchtelingenwerk.

Categorie 'de vrijwilligersorganisatie/de groep vrijwilligers': De Luisterlijn Zeeland; Kinderboerderij de Klepperhoeve; Stichting Repair Café Middelburg.

Stemmen
Op de website www.welzijnmiddelburg.nl zijn vanaf 1 juni korte filmpjes te vinden over de laatste 9 kanshebbers. Het publiek krijgt zo een goed beeld van wat de vrijwilligers(organisaties) doen. Per e-mailadres mag er één keer per categorie gestemd worden.

Bekendmaking
De 3 winnaars worden bekend gemaakt tijdens de feestelijke waarderingsavond voor vrijwilligers op 13 juni. Tijdens de waarderingsavond staan niet alleen de laatste 9 genomineerden en de 3 winnaars in de spotlights. Juist alle genomineerde vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties hebben een uitnodiging ontvangen voor deze avond. Zij krijgen een compleet verzorgde avond uit aangeboden, met een mooi (entertainment) programma om hen te bedanken voor hun inzet. De Lange Jan Awards is een project om vrijwilligers in Middelburg te bedanken en vrijwillige inzet zichtbaar te maken. Het wordt georganiseerd door Welzijn Middelburg i.s.m. Gemeente Middelburg. [l]