Initiatiefnemers die een donatie hebben ontvangen FOTO STEFFEN DE WOLFF
Initiatiefnemers die een donatie hebben ontvangen FOTO STEFFEN DE WOLFF Steffen de Wolff

Start met Donatie op Locatie in Zeeland

MIDDELBURG - VSBfonds, een particulier vermogensfonds dat financiële steun biedt aan initiatieven voor mensen die actief willen meedoen aan de samenleving, start met Donatie op Locatie in Zeeland. Het vermogensfonds heeft de wens om meer donaties in de haarvaten van de samenleving te verstekken.

Waar tot voor kort het meeste donactiebudget opging in de randstedelijke gebieden, is het nu de bedoeling meer sociale projecten in de provinciale gebieden te steunen. En de provincie Zeeland is er daar één van.
Medewerkers van VSBfonds trekken daarom het land in, om in samenwerking met regionale partners zoals ZB in Middelburg te spreken met mensen die een initiatief hebben dat lokale of regionale impact heeft. Het gesprek maakt deel uit van de behandeling van aanvragen tot €10.000,-. Binnen twee weken na het gesprek hoort de aanvrager of ze van VSBfonds een donatie krijgen. Omdat er nog weinig initiatieven uit Zeeland bij VSBfonds binnenkomen wordt gestart met een spreekuur waar voorlichting wordt gegeven over de aanvragen die VSBfonds zoekt.

Mooi idee
Heeft u een mooi idee waardoor andere mensen mee kunnen doen aan een sociale of culturele activiteit dat hier lokaal of regionaal impact heeft? Een idee waardoor deze mensen anderen ontmoeten of inspireren, zich verder ontwikkelen of bijdragen aan de lokale of regionale gemeenschap? Kom dan op 27 juni tussen 10.00 en 16.00 uur op ons spreekuur bij ZB, Kousteensedijk 7 te Middelburg. En kijk of uw project in aanmerking komt voor een aanvraag bij VSBfonds.
Let op: u moet zich eerst aanmelden via infozeelandbrabant@vsbfonds.nl of 0302303306.
VSBfonds is één van de grootste particuliere vermogensfondsen van Nederland. Het fonds bestaat sinds 1990 en heeft elk jaar 26 miljoen euro donatiebudget beschikbaar om te investeren in de kwaliteit van de Nederlandse samenleving. Meer informatie kunt u vinden op: www.vsbfonds.nl [l]