Brassband Apollo met Jurgen van Oostenbrugge. FOTO ERIK FRENKS
Brassband Apollo met Jurgen van Oostenbrugge. FOTO ERIK FRENKS Erik Frenks

Brassband Apollo met derde editie van Een Midzomernacht in Domburg

DOMBURG - Het concert “een Midzomernacht in Domburg” wordt dit jaar gegeven op 22 juni in de Protestantse Johanneskerk te Domburg (in centrum van Domburg). Het concert begint om 21.00 uur en is vrij van entree.

Bij de 3e editie van een Midzomernacht in Domburg is weer gekozen voor een bijzonder thema: THE BATTLE (de veldslag).

1: Cas Visser, student van de University College Roosevelt, heeft een speciaal werk gecomponeerd op de oorlogsgedichten: The Song of Braddock’s Men - Stephen Tilden; Dulce et decorum est - Wilfred Owen; The Wound-Dresser - Walt Whitman.

Deze compositie (THE BATTLE) is geschreven voor sopraan en trombone, begeleid door brassband Apollo. Sopraan Marlotte van ‘t Hoff en trombonist Jurgen van Oostenbrugge zijn de solisten van deze avond. Marlotte studeerde solozang klassiek aan het Fontys conservatorium te Tilburg en volgde masterclasses bij o.a Miranda van Kralingen. Jurgen is trombonist bij het Zeeuws Orkest en TY Kamerorkest. Hij speelt regelmatig als remplaçant bij de Koninklijke Militaire Kapel "Johan Willem Friso", het Residentie Orkest en de Radio Kamer Filharmonie.

2: Het tweede grote werk is speciaal voor deze avond gearrangeerd door Rene Passenier: “THE BATTELL” van William Byrd (1543-1623) Een van de grootste componisten van zijn generatie.

3: I WAS LIKE WOW! - Jakob ter Veldhuis. Het stuk is gebaseerd op een interview met 2 Amerikaanse soldaten die beiden gewond terugkeerden van de Irak oorlog in 2003. De interviews zijn genomen voor de VPRO documentaire Purple Hearts. De trombone en de soundtrack gaan samen in dialoog met de interviews en worden ondersteund door beelden uit deze documentaire. [l]