Juni Festivalmaand Middelburg

MIDDELBURG - Voor het derde jaar wordt in Middelburg de junimaand omgedoopt tot Juni Festivalmaand Middelburg. Met Plein 1940 als hart van de activiteiten is er veel te kiezen in juni.

Een maand lang zetten de verschillende festivals door heel Middelburg een uitgebreid programma neer. Het gezamenlijk hart van de activiteiten is een feestelijk podium op Plein 1940. Op dit podium presenteren de festivals een gratis muziekprogramma.

1 en 2 juni: Middelburg VOLkoren.

7 t/m 10 juni: Stadsfeesten Middelburg.

14 en 15 juni: Zeeuwse Jazzdagen.

29 en 30 juni: Keti Koti Festival.

29 juni t/m 6 juli: Kamermuziekfestival.

De festivals betrekken ook andere organisaties om dit podium op Plein 1940 de hele maand te vullen met muziek en meer. Zo is er samenwerking met de Watersportdagen, is er op Plein 1940 op zondag 9 juni een Thaise Markt en op zondag 23 juni een Tango Salon van Tango Zeeland.

Organisaties die willen weten op welke data er nog gebruik gemaakt kan worden van het podium op Plein 1940 kunnen contact opnemen met Kees Petiet, keespetiet@gmail.com

Juni Festivalmaand

In het kader van Middelburg 800 zijn in 2017 vier festivalorganisaties samen opgetrokken om juni als festivalmaand voor Middelburg op de kaart te zetten. Dat is goed bevallen, verstevigd tot een jaarlijkse samenwerking en uitgebreid tot vijf festivals. Het initiatief wordt ondersteund door de horecazaken rond Plein 1940. [l]