Heren en Dames Oemoemenoe behalen winst in Kortrijk

MIDDELBURG - Zowel een Heren als een Dames team waren present op het Beach Toernooi in Kortrijk. Beide teams behaalden winst, waarbij de Heren een finaleplaats wisten te bemachtigen.

Kortrijk organiseert al een aantal jaren op de Grote Markt een Beach toernooi. De markt wordt volgestort met een flinke laag zand waarop diverse teams uit Belgie, Frankrijk en Nederland deelnemen deel nemen aan het Beach toernooi. Beach rugby is een sport welke de laatste jaren enorm is gegroeid in populariteit. Het spel wordt gespeeld met 12 spelers, 5 in “het veld” en 7 wisselspelers. Op het Toernooi in Kortrijk worden de deelnemende teams verdeeld in verschillende poules waarbij de winnaars doorgaan in de winnaarspoule.

De heren speelden de eerste wedstrijd tegen Waregem. Het was weer heel even wennen aan het zand maar algauw kwamen de Heren in hun Beach rugby ritme en werd er overtuigend gewonnen.

Zondag 19 mei speelden de heren nog in Amsterdam op het kunstgras veld de finale in de plate waardoor ze maar weinig tijd hadden gehad om zich voor te kunnen bereiden op het Beach rugby spel. Maar ook de tweede wedstrijd verliep uitstekend voor de mannen van Oemoemenoe en werd er wederom ruimschoots van Beermen gewonnen. De Heren plaatsen zich hiermee direct in de volgende poule waar nogmaals 2 wedstrijden gespeeld moesten worden. De eerste wedstrijd werd wederom gewonnen en de daarop volgende wedstijd tegen Dendermonde werd er voor het eerst door de tegenpartij ook gescoord. De winst was echter weer voor de Zeeuwen waarbij men de volgende wedstijd tegen de Kistfits moest spelen. Echter de organisatie besloot om de programmering aan te passen waardoor de ploeg niet meer in de gelegenheid was om het toernooi af te ronden i.v.m. andere verplichtingen. De coach vond het spijtig maar gaf aan zeer tevreden te zijn over het geleverde spel. Het team had door deel name aan dit toernooi kunnen oefenen voor het NK Beach toernooi op 15 en 16 juni a.s.
De dames speelden de eerste wedstrijd tegen de dames uit Waereghem, welke met volee overtuiging met winst werd afgesloten. De daarop volgende wedstrijd werd in de allerlaatste minuut gewonnen met 5-4 van het damesteam van rugbyclub Kortrijk. Coach Van der Waal was dik tevreden over de ploeg. Er werd goed rugby gespeeld er was sprake van een prima samenwerking waardoor het team, ondanks de onervarenheid goed rugby liet zien. De volgende wedstrijd was al net zo spannend, er werd over en weer gescoord maar ook nu weer werd in de allerlaatste minuut de winnende try gescoord; winst voor Oemoemenoe tegen de Tiegem Tigers (8-7). The best off 80’s team was de volgende tegenstander van de dames. Een geroutineerd team welke uitstekend gebruik wist te maken van het meer onervaren Zeeuwse team. De vierde wedstrijd werd dan ook verloren. Door de aanpassing en het uitlopen van het programma konden ook de dames de laatste wedstrijd van het toernooi niet meer spelen. OP zaterdag 15 juni hebben de dames nog een Beach toernooi en dan op de markt in Middelburg. Het doel van dit toernooi is niet alleen het spelen van beach 5 wedstrijden maar dient tevens ook als kennis making met de beach rugby sport voor startende damesteams.

Voor meer informatie. www.oemoemenoe.com. [l]