Mamilla bestaat een kwart eeuw.
Mamilla bestaat een kwart eeuw. Mamilla

Rockband Mamilla viert 25-jarig jubileum

MIDDELBURG - De Zeeuwse rockband Mamilla bestaat dit jaar 25 jaar en om dit jubileum te vieren geeft de band op zaterdag 8 juni een speciaal concert op een buitenpodium op Plein 1940 in Middelburg, tijdens de Stadsfeesten. De toegang is gratis en het optreden begint om 20:30 uur.

Mamilla belooft een spetterend optreden te geven, boordevol eigen werk puttend uit een kwart eeuw MAMILLA nummers. Ook een paar covers laten ze dan de revue passeren.

Op 1 februari 1994 startten Ruud Aerssens, bassist Bas Matthijsse en gitarist Rick de Visser de band MAMILLA PARADISE, maar de bandnaam werd al gauw ingekort naar MAMILLA. In hun 25 jarig bestaan heeft de band verschillende bandwisselingen ondergaan, maar heden ten dage zitten Ruud, Bas en Rick nog steeds in de band en worden bijgestaan door drummer Paul Goedegebuure en gitarist Dennis van de Bor.

De muziek van MAMILLA is een mengeling tussen classic-, progressive- en hardrock . Met hun stijl heeft de band al een aardige reputatie opgebouwd bij het rock-liefhebbend publiek.

De laatste jaren werd MAMILLA gevraagd voorprogramma's te mogen verzorgen van rockbands van wereldfaam met als hoogtepunten: Deep Purple, Uriah Heep, ZZ Top, Whitesnake, Y&T, Wishbone Ash en Ten Years After.

In de 25 jaren heeft MAMILLA drie full albums gemaakt, evenals vijf minicd's en muziek geschreven voor de tienermusical “BACK OFF”. [l]