Stormvogels verliest van kampioen Rust Roest

MIDDELBURG - De laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2018-2019 is door Stormvogels 1 niet in winst omgezet. Onder een stralend zonnetje was Rust Roest 1 met 15-26 te sterk, dat mede door deze overwinning kampioen werd van de poule.

Stormvogels 1 heeft het lastig gehad tijdens de veldcompetitie en treft in de laatste twee speelrondes de nummer 1 en 2 van de poule tegen. Zaterdag was Rust Roest 1 in Westkapelle de tegenstander. Zij kwamen niet voor niets naar Zeeland toe, want zij konden kampioen worden. Bij de ploeg uit Westkapelle was het moment om voor het thuispubliek afscheid te nemen van een aantal spelers. Zo stond er voor beide teams genoeg op het spel. De bezoekers lieten er vanaf minuut 1 geen gras overgroeien. Onder druk wisten ze de korf makkelijk te vinden en keek Stormvogels 1 met de rust tegen een grote achterstand aan: 6-19.

Een grote nederlaag in de laatste thuiswedstrijd lag op de loer, maar Stormvogels 1 richtte zich in de tweede helft op. Mede door de steun van het publiek werd er gestreden voor iedere meter en werd het gat met Rust Roest 1 iets verkleind, maar dichtbij kwam de ploeg uit Westkapelle niet meer. De nederlaag (15-26) was ingecalculeerd, maar de manier waarop er, zeker in het tweede bedrijf, gestreden werd toont het karakter van deze ploeg. Zo kon er passend afscheid genomen worden van een aantal spelers en kan er over twee weken het seizoen worden afgesloten.

Op 15 juni is de laatste wedstrijd voor Stormvogels 1. Het gaat dan op bezoek bij Vitesse 1. Het duel begint om 16.00 uur. Het programma van de overige teams van Stormvogels ziet er als volgt uit: Seolto 3-Stormvogels 3 15:50 uur, Stormvogels E1-TOP (A) E4 11:00 uur, Stormvogels E2-BKC E1 9:45 uur, Stormvogels F1-Tjoba F1 11:00 uur en Stormvogels F2-Tjoba F2 9:45 uur. Op donderdag 13 juni spelen Stormvogels 3 en Stormvogels B1 nog tegen respectievelijk Luctor (19:30 uur) en Fortis B4 (19:00 uur).[l]