Middelburg, een Europese topper!

Vorige maand verscheen er in het blad Binnenlands Bestuur een artikel over Europese subsidies, want we betalen best veel aan de EU, maar wat krijgen we er allemaal voor terug? Dat is, naast een heleboel praktische en economische zaken, ook aardig wat subsidie. Zeeland als geheel scoort niet al te best als het gaat om het ophalen van subsidies, maar Middelburg scoort uitstekend. Landelijk een derde plaats, met zo’n 93 euro per inwoner aan subsidie.

In de afgelopen periode zijn we betrokken geraakt bij verschillende EU-projecten. Eentje wil ik er voor jullie uitlichten. We staan nog aan de vooravond van dit project, maar dit is wel een mooi voorbeeld en ik word er erg enthousiast van. En dat is niet alleen vanwege de naam: Cupido.

Ik hoef u niet te vertellen dat Middelburg prachtige historische gebouwen heeft, dat ondervindt u zelf ook als inwoner, ondernemer of bezoeker. Dat rijke en fascinerende verleden van Middelburg staat centraal in het EU-project Cupido.

Het Cupido-project is gericht op het ontwikkelen van nieuwe kansen in de cultuur- en erfgoedsector. Hoe kun je slim je cultureel erfgoed, cultuur en monumenten inzetten voor een toekomstbestendige duurzame economie. Dit gebeurt door middel van verhaallijnen die de geschiedenis van de stad vertellen.


Door middel van de mooie verhalen dragen we onze liefde voor de stad uit en laten we iedereen verliefd worden op het mooie Middelburg.
Kijk voor meer informatie over het project Cupido op de website
www.middelburg.nl.

Johan Aalberts

wethouder[l]