Het wordt dit weekend een groot feest in Middelburg. ARCHIEFFOTO ANNET EEKMAN
Het wordt dit weekend een groot feest in Middelburg. ARCHIEFFOTO ANNET EEKMAN Foto: Annet Eekman

Stadsfeesten Middelburg groter dan ooit tevoren

MIDDELBURG - De zevende editie van de Stadsfeesten Middelburg, van vrijdag tot en met maandag, is grootser opgezet dan ooit tevoren. Verdeeld over de vier dagen van pinksterweekend worden er meer dan zestig activiteiten georganiseerd, verspreid over het centrum van de stad.

DOOR EDWIN MIJNSBERGEN

"Het is een feest door en voor Middelburgers, maar de rest van de wereld is natuurlijk ook van harte welkom." De organisatie van de Stadsfeesten wordt dit jaar getrokken door het duo Berry ten Berge en Michel van de Linde, al zijn zij zelf de eersten om te benadrukken dat zij vooral een coördinerende en faciliterende rol vervullen. De Middelburgse ondernemers en organisaties zorgen voor alle activiteiten door heel de stad, Michel en Berry verbinden het geheel en zorgen voor de promotie, de afstemming met de gemeente Middelburg en veiligheidsdiensten en nog veel meer. Over het feit dat de Stadsfeesten groter zullen zijn dan in voorgaande jaren kan geen twijfel bestaan. "Het is dit jaar écht voor iedereen wat wils, het programma is ontzettend breed en afwisselend, een parelsnoer van evenementen en activiteiten", zegt Van de Linde.

Seismolen

De feesten beginnen op vrijdag 7 juni om 13.00 uur, met een groot speelplein voor kinderen op de Markt. De officiële opening van het festival is drie uur later, ook op de Markt. Vervolgens kunnen bezoekers terecht bij muziekoptredens en party’s in diverse cafés, is er een editie van 80’s Verantwoord op Plein 1940 en start de eerste van drie dagen van Zomertuin XXL bij de Seismolen, met een editie van het dansfeest ‘Sexy’. Verder speciale voorstellingen in Cinema Middelburg, en vermaak rondom de Middelburgse haven tijdens de Middelburgse Watersportdagen, die ook dit jaar weer deel uitmaken van de Stadsfeesten. Ook de ZLM/DON Stadsloop wordt gehouden deze avond.

Pasar Malam

De zaterdag puilt uit van de festiviteiten. Behalve eerdergenoemde subevenementen is er ook een Pasar Malam op het Wallein, Vintage Middelburg op de Vismarkt en heel veel muziek overal. Onder het motto ‘Lekker Buiten’ organiseert festival Pokoe een party in de tuin van Kloveniersdoelen en ook de diverse musea en andere culturele instellingen hebben speciale exposities en activiteiten, zowel op de zaterdag als zondag. Zo kun je speeddaten met kunst in de Vleeshal, en op het water genieten van allerlei workshops en demonstraties op het gebied van watersport.

Ook op zondag en maandag is er nog heel veel te zien en beleven, van een Thaise Markt op Plein 1940 tot de optredens van Danny Vera en Paskal Jakobsen, op de Koningsbrug en bij Hard & Ziel op de Turfkaai. "Bezoekers zullen niet ontkomen aan het maken van keuzes tijdens de Stadsfeesten, maar één ding is zeker: een feest wórdt het." [l]