Heel Westkapelle actief voor MS fonds

WESTKAPELLE - Op zaterdag 15 juni haalt sportief Westkapelle geld op voor het Nationale MS fonds met diverse activiteiten op sportpark de Prelaat. De activiteiten van die dag starten om 13.00 uur. Iedereen is welkom om deel te nemen of te kijken. De complete opbrengst van de dag gaat naar het Nationale MS fonds.

Programma

13:00u start hardlooptocht 5 en 10 kilometer. Inschrijving kan op de website of ter plaatse.

13:10u start wandeltocht 5 en 10 kilometer. Inschrijving kan op de website of ter plaatse.

15:00u start voetbalwedstrijd Noormannen 1-Meeuwen 1 met een scheidsrechter uit de Eredivisie. Ze spelen twee keer een half uur.

15:30u Demonstratie gymnastiekvereniging Hygiëa.

17:00u Tussenstand opbrengst.

De hele middag is er doorlopend een verloting met prachtige prijzen. Tevens zijn er activiteiten voor kinderen, zoals springkussens en een stormbaan. De dag wordt afgesloten met een after-party. Alles vindt plaats op sportpark de Prelaat.

Voor de wandel- en hardlooptocht kunt u vooraf inschrijven op de website of ter plaatse.

Kijk voor de meest actuele informatie op: www.msgoededoelwestkapelle.nl.

Samenwerking

Joop Kesselaar heeft het initiatief genomen tot deze sportieve dag. De sportverenigingen gymnastiekvereniging Hygiëa, voetbalvereniging de Noormannen en korfbalvereniging Stormvogels hebben zich hierbij aangesloten. Joop kwam op het idee doordat een medewerker de ziekte MS heeft. Joop: “ik wist dat ik in Westkapelle kon rekenen op enthousiaste medewerking van de verenigingen. Dat maakt dat we samen zo’n dag neer kunnen zetten. Daar ben ik trots op. We willen aandacht en natuurlijk geld op halen voor meer onderzoek naar deze vreselijke ziekte”.

Nationaal MS Fonds

Het Nationaal MS Fonds zet zich in voor mensen met MS. Het fonds initieert en financiert innovatief wetenschappelijk onderzoek naar betere behandelmethoden én naar uiteindelijke genezing van MS. Het fonds heeft sinds de oprichting in 1993 een nationale functie als MS-expert en is uitgegroeid tot dé organisatie die voorlichting geeft over en onderzoek doet naar MS in Nederlandaar uiteindelijke genezing van MS. Het fonds heeft sinds de oprichting in 1993 een nationale functie als MS-expert en is uitgegroeid tot dé organisatie die voorlichting geeft over en onderzoek doet naar MS in Nederland. [l]