Consort of Voices vertolkt vocale barokmuziek uit Florence

VEERE - Ook deze zomer organiseert barokensemble Consort of Voices een concertserie in Museum Veere. In de periode juni t/m september 2019 worden vijf concerten gegeven rondom het thema ‘Op reis door Europa’. Het tweede concert is op zaterdag 6 juli en tijdens dit concert staat de stad Florence centraal.

Florence, de bakermat van de Italiaanse renaissance, was ook een stad die een grote rol speelde voor de ontwikkeling van de vocale muziek uit de vroegbarok. Caccini publiceerde er in 1602 zijn Le nuove musiche, een statement van een muzikale vernieuwer en virtuoze zanger. Marlotte van’t Hoff zingt een aantal van zijn solomadrigalen zoals het beroemde Amarilli en Dolcissimo sospiro.

Consort of Voices brengt in dit programma een eerbetoon van Caccini en plaatst zijn muziek naast Peri en Frescobaldi, die ook werkzaam waren in Florence. Dit programma zou dus zonder meer de soundtrack uit het vroeg 17e eeuwse Florence genoemd kunnen worden.

Praktische info

De concerten vinden plaats in Museum Veere, locatie De Schotse Huizen (Kaai 25) en beginnen om 16:00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van Consort of Voices en het museum. Ook is het mogelijk een passepartout voor de gehele serie aan te schaffen. De overige data zijn: 27 juli (Leipzig), 24 augustus (Napels) en 7 september (Parijs). Meer informatie: www.consortofvoices.nl en www.museumveere.nl. [l]