Oem/Tovaal speelster Wendy Adriaanse met bal zet de aanval op. FOTO RIEN PAARDEKOPER
Oem/Tovaal speelster Wendy Adriaanse met bal zet de aanval op. FOTO RIEN PAARDEKOPER Rien Paardekoper

Geslaagd Beach Toernooi rugby voor jeugd en dames

MIDDELBURG - Zaterdag 15 juni werd er op de markt in Middelburg door jeugd en damesteams Beach rugby gespeeld.

De jongste jeugd, de turven en benjamins begonnen als eerste aan het toernooi en gevolgd door de mini’s werd er diverse wedstrijden gespeeld. Aansluitend was het de beurt aan de cubs en de junioren. Beach Rugby wint steeds meer aan populariteit maar deze vorm van rugby is nog niet bij iedereen bekend. Er werd dan ook begonnen met trainen en een algemene uitleg van het spel voordat de wedstrijden begonnen.
Het was even wennen voor de spelers. Beach rugby wordt ook gespeeld met de bekende ovale bal maar dan met vijf spelers in het veld en zeven wisselspelers. De spelers mogen wisselen op elk 'stil' moment in de wedstrijd.
Het doel, kennis maken met deze vorm van rugby en een aantal wedstrijden spelen werd ruimschoots behaald. De organisatie kon dan ook terug kijken op een geslaagd Beach evenement voor de jeugd.
's Avonds was het de beurt aan de dames. De verschillende teams begonnen na een gezamenlijke maaltijd aan het toernooi. Ook nu weer was het doel van het toernooi om bekendheid te krijgen voor de rugbysport. De openingswedstrijd was voor het team van Oemoemenoe/Tovaal. Zij kwamen uit tegen Gouda die al vlot de eerste try scoorden. Oemoemenoe wist voor rust de gelijkmaker te scoren en aan het begin van de tweede helft scoorde de thuisploeg wederom (2-1) Vlak voor tijd scoorde Gouda de gelijkmaker. De dames uit Antwerpen waren goed op dreef en speelden goed Beach rugby. Iedere ploeg speelde 1x tegen elkaar. Sommige teams hadden niet genoeg speelsters maar door verschillende ploegen samen te voegen of doordat ploegen aansluiting kregen van een individuele speelster kon iedereen deelnemen aan het toernooi. Het werd mede daardoor een sportief Beach rugbytoernooi.
Er waren goede acties te zien bij alle teams waardoor er veel bekijks was voor de rugby spelende dames. Het combinatieteam Oemoemenoe/Tovaal wist in de strijd om de derde en vierde plaats de winst binnen te halen. (Oem/Tovaal-Roosendaal 3-4) De dames uit Antwerpen en de dames uit Etten-Leur speelden in de finale tegen elkaar. Beide ploegen wilden maar wat graag dit eerste Beach rugby toernooi voor dames in Middelburg winnen. Het publiek kon dan ook genieten van een goede goed gespeelde wedstrijd van beide teams. Uiteindelijk bleek Antwerpen toch te sterk voor REL (Etten-Leur) en werd daardoor eerste op het toernooi.

Uitslag

1. Antwerpen
2. REL (Etten-Leur)
3. Oemoemenoe/Tovaal[l]