"Tide of events #1 " drieluik 210 x 90cm Foto: J.v.d.Meulen

AGENDA

Woensdag 19 juni

Expositie Sandra van der Meulen

10:30 | Abdij toren

Op uitnodiging van het Lange Jan Project exposeert beeldend kunstenaar Sandra van der Meulen haar werk van 23 mei t/m 2 juli in de voet van de Lange Jan in Middelburg. De tentoonstelling wordt 23 mei om 14.00 uur geopend door de voorzitter van het Lange Jan Project, de heer Bram de Muijnck. Sandra van der Meulen maakt schilderijen in gemengde techniek. Collage- en druktechnieken worden gecombineerd met diverse materialen. In een abstracte beeldtaal geeft zij vorm aan haar ideeën over het leven. Kenmerkend voor haar werk is het gebruik van rijstpapier en inkt gemaroufleerd op doek. Grote gebaren in inkt worden gecombineerd met fragiele lijntjes van touw of potlood. Teksten en tekens zijn een steeds terugkerend element, zij vormen een wezenlijk deel van de inhoud en compositie van het werk. De tentoonstelling in de Lange Jan is iedere werkdag te bezoeken van 10.30-17.00 uur.

Film workshop in Jeugdcentrum

19:00 | Jeugdcentrum de Poort

Urban Umbrella geeft een reeks van twee workshops film voor jongeren van 12-18 jaar. Leer toffe beelden schieten en editen tot een gave clip. De eerste vindt plaats op 19 juni van 19.00-20.30u. Deelname is gratis! De workshops vinden plaats in Jeugdcentrum de Poort (Fazantenhof 40, Middelburg) en worden georganiseerd door Kunsteducatie Walcheren. Wil je meedoen? Stuur even een mailtje naar info@kewalcheren.nl.

Donderdag 20 juni

Expositie in de Osseberg

14:00 | Boerderijgalerie de Osseberg

Expositie 'Verborgen in licht en kleur' van 20 t/m 23 juni van 14.00-17.00 uur in Boerderijgalerie de Ossenberg. Willem Hesseling, beelden in staal; Loes Muller, beelden in steen; Hans Oosterom, digitale creaties; Maarten Rollfs of Roelofs en cursisten, sieraden; Riek Sanderse, keramiek; Judith Uiterwijk, schilderijen.

Meditatief Moment in de Koorkerk

13:00 |

"Men zou een pleister op vele wonden willen zijn". Dit schreef Etty Hillesum op 13 oktober 1942 in haar dagboek. Etty is op 15 januari 1914 geboren in Middelburg en vermoord in Auschwitz op 30 november 1943. Lauda Maartens zal een aspect uit haar leven belichten in het meditatief moment op 20 juni. Lauda is medewerkster bij het Etty Hillesum Onderzoekscentrum in het Zeeuws Archief. Janneke Verspagen op de dwarsfluit en Cocky Klaver op de piano spelen o.a. "Für Elise" van Beethoven, 'voor Etty'. 13.00 - 13.20 uur in de Koorkerk, ingang via poortje Abdijkerken. Meditatief Moment op donderdag 20 juni om 13.00 uur in de Koorkerk te Middelburg

Concert panfluit en piano

15:00 | Koorkerk

Concert van panfluit en piano op donderdag 20 juni om 15.00 uur in de Koorkerk te Middelburg. In het miniconcert van het Lange Jan Project klinkt de panfluit, bespeeld door Ankie Kaljouw. Altijd weer een bijzonder belevenis in de ruimte van de Koorkerk. Lenie Stokman zal haar begeleiden op de piano. Van 15.00-15.30 uur. Toegang vrij, collecte aan de uitgang. Meer informatie over het programma en alle andere activiteiten van het Lange Jan Project: zie http://langejanproject.wordpress.com

Vrijdag 21 juni

Tuin 2-daagse

10:00 | van Baalen

De Zeeuwse Tuin 2-daagse worden gehouden op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni, beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur. Dit jaar doen maar liefst 20 tuinliefhebbers mee aan dit evenement, waaronder enkele gespecialiseerde kwekerijen. De tuinen kunnen worden bezocht zónder vooraf de gebruikelijke afspraak te maken met de tuineigenaar. De deelnemende tuinen zijn zeer gevarieerd, van groot tot klein, van?cottage- tot landschapstuin. Het zijn allemaal tuinen die door de eigenaren met veel liefde, geduld en plezier zijn aangelegd en ze worden met passie onderhouden. We laten het graag aan u zien. De adressen en foto's van de tuinen kunt u vinden: www.zeeuwsetuin2daagse.nl Facebook pagina: Zeeuwsetuin2-daagse. In de meeste tuinen wordt entree gevraagd, bij sommige is er koffie/thee verkrijgbaar. Hetty van Baalen, Duinweg 32, 4356AS Oostkapelle, 06-22417379

Tentoonstellingen in ruimteCAESUUR

14:00 | ruimteCAESUUR

Tot zondag 30 juni staat de Belgische kunstenaar Merlyn Paridaen uit Gent in ruimteCAESUUR met tentoonstelling 'nu'. In de eerste helft van de periode kunnen nog veranderingen worden aangebracht. Pieter Vermeulen: "Merlyn Paridaen is een kunstenaar die zijn oeuvre gestaag maar nauwgezet ontwikkelt. Deze toewijding is af te lezen aan een doorwrochte, onmiskenbare signatuur met een bedrieglijke eenvoud. "Paridaen hanteert niet alleen zijn eigen lettertype maar mengt ook zelf zijn verf met pigment en vernis, waardoor zijn atelier soms iets weg heeft op een geïmproviseerd laboratorium. Liever dan met canvas gaat de kunstenaar aan de slag met gerecycleerd materiaal als een licht verroestte metalen plaat, een verweerde glazen wand of een houten paneel. Info: www.caesuur.nu

Spiritueel café

19:00 | Dauwendaele

SWD organiseert spiritueel café in het wijkgebouw 'T meandertje. De toegang is gratis, maakt u gebruik van een van de aangeboden diensten wordt u om een vrijwillige bijdrage gevraagd. Wat en Wie zijn er voor u; De Lachende Boedha met de zout en seleniet lampen, mooie boedha beelden en meer, Gemstonetrees zal zeker weer een hele mooie collectie aan creaties meebrengen allemaal handgemaakt van edelsteen en mineralen. Dan zijn er diversen mediums aanwezig die op diversen manieren werken, zoals kaartleggen, energetic touch en gewoon gezellig met u praten. Misschien krijgt u wel antwoord op een vraag waar u al te lang mee loopt. Kom eens kijken bij het Spiritueel café van Stichting Wijk Dauwendaele, de deuren gaan op open om 19.00u aan de Kruitmolenlaan 125.

Midzomeravondconcert OKK Westkapelle

8:37 |

Vrijdag 21 juni organiseert brassband OKK een Midzomeravondconcert. Dit concert staat in het teken van de viering van de langste dag. Op deze avond is er een gastoptreden van zustervereniging ONDA Nieuw- en St. Joosland. Beide orkesten staan onder leiding van Cora Dellebeke. Ze zorgen ieder voor een afwisselend muzikaal programma en zullen ook samen enkele nummers ten gehore brengen.Na afloop van de concerten zorgt DJ Adri voor een feestelijk vervolg van de avond. Het concert vindt plaats op de Markt te Westkapelle. Schuif gezellig aan op het terras. Voor de kinderen staat er een springkussen klaar! Bij slecht weer zal het concert gegeven worden in Westkapelle Herrijst, Markt 79. De toegang voor dit concert is gratis en begint om 19.30 uur.

Griffioenloop

19:00 | Wijkgebouw Griffioen

Vrijdagavond 21 juni wordt de elfde Griffioenloop gehouden in de Middelburgse wijk de Griffioen. Er is een kidsrun van anderhalve kilometer voor kinderen tot en met groep acht van de basisschool. Prestatielopers kunnen kiezen uit een loop van vijf of tien kilometer. Start en finish zijn bij wijkcentrum Hof 't Seijs, Griffioenstraat 44. Daar is ook kleedgelegenheid. De kinderen starten zeven uur, de volwassen lopers half acht. De kinderloop is gratis! Inschrijven via: www.inschrijvenzeelandnl. Organisatoren van de Griffioenloop zijn stichting Griffioen "De Wijk" (www.griffioendewijk.nl) en atletiek- en prestatieduurloopvereniging Dynamica (www.dynamica.nl).

Koor- en samenzangavond

19:30 | Johanneskerk

Vrijdag 21 juni om 19.30 uur zal er een koor- en samenzangavond plaatsvinden in de Johanneskerk op de Markt te Domburg. Medewerking wordt verleend door Jongerenkoor "Het Kleinood" o.l.v. Jan wisse. Deze avond zal er een appèlwoord worden gesproken door evangelist S. de Visser uit Leeuwarden met als thema: "Wat betekent de Naam Jezus voor mij?" Naast koorzang is er deze avond ook veel ruimte voor samenzang. Na afloop van deze avond is er ook nog gelegenheid om een kopje koffie te nuttigen. Deze avond (die uitgaat van de evangelisatiecommissie van de Gereformeerde Gemeente te Aagtekerke) zal er ook nog een collecte worden gehouden die bestemd is voor de Johanneskerk te Domburg. De toegang is gratis!

Concert in kerk

20:00 | Doopsgezinde kerk

Bijzonder concertprogramma op vrijdagavond 21 juni om 20.00 in de Doopsgezinde Kerk te Middelburg. Deze avond zal in het teken staan van 3 studenten die een gedeelte van hun eindexamenrepertoire in kamermuzieksetting laten horen. Masterstudent Nuno Silva uit Portugal speelt eigentijdse werken op klassieke saxofoon en wordt daarin vergezeld door een sopraan, een slagwerker en een contrabassist. Bachelorstudent Floor Bakker speelt een virtuoos, klassiek werk voor solocello van Cassado. Jeanine Melis zal het programma compleet maken met Bach; een sonate voor viool en klavecimbel maar op deze avond gespeeld met kistorgel en cello. De avond wordt afgesloten met de Contrasts van Bartók voor viool, klarinet en piano. Concert is in Doopsgezinde Kerk Middelburg om 20.00.Het concert duurt ongeveer een uur en is gratis. Na afloop staat er een borreltje met iets lekkers voor u klaar!

Zaterdag 22 juni

Rommelmarkt en Braderie k.v. Stormvogels

9:00 | Sportpark De Prelaat

Zaterdag 22 juni organiseert korfbalvereniging Stormvogels een Rommelmarkt & Braderie op Sportpark De Prelaat aan de Prelaatweg te Westkapelle. Naast de gebruikelijke 2e hands buitenkansjes zijn er verschillende kramen waar diverse regionale ondernemers hun verkoopwaar aanbieden. Er is een uitgebreide boekenhoek voor de leesfanaat, een springkussen voor de kinderen en ook de echte lekkerbek komt aan zijn trekken want er worden wafels gebakken en een barbecue ontbreekt ook niet. De rommelmarkt & braderie zal van 09.00 uur tot 16.00 uur duren en de toegang is gratis.

Rommelroute Zoute Rommel

10:00 |

Op 22 juni van 10-16 uur is er weer een rommelroute op Zoutelande, "Zoute Rommel". De deelnemers aan deze rommelroute zijn verspreid over het hele dorp. In het zijstraatje van de Sloestraat (tegenover de Roompotstraat) staat een kraam van Veldsink Advies. Daar kunt u vanaf 10.00 uur een gratis plattegrond en deelnemerslijst afhalen. Maar kom op tijd, want op=op.

Graffiti workshop in Jeugdhonk

14:00 | Jeugdcentrum de Poort

Urban Umbrella geeft drie workshops graffiti bij Jeugdcentrum de Poort voor jongeren van 12-18! Op zaterdag 22 en 29 juni en 6 juli kun je onder begeleiding van Urban artiesten leren om je eigen 'piece' te maken. Deelname is gratis! Wil je meedoen aan de workshops? Stuur een mailtje aan info@kewalcheren.nl.

Kinderkleedjesmarkt Swift

14:30 | Korfbalvereniging Swift

Kom naar de Kinderkleedjesmarkt Swift! Neem je kleedje en spullen mee. Gratis entree! Kom beleven: Sport- en spelactiviteiten, waterspellen, muziek en meer! Wees welkom!

Rommelmarkt/Actiedag

9:00 |

De ZWO werkgroep van de PKN kerk te Aagtekerke en Domburg organiseert op het Dorpsplein te Aagtekerke op 22 juni een rommelmarkt/actiedag vanaf 9.00 uur. Met o.a. grote sortering 2e hands artikelen, partij leuke meubelen, handwerken, kaarten, bloemen en planten, streekproducten en spullen uit Gambia, koffie/wafels, hamburgers/friet. Verder in de morgen verkoping per opbod, ringrijden voor kinderen en ponyrijden. In de middag zijn bij diverse verlotingen mooie prijzen te winnen en zijn er activiteiten rondom het thema herdenking 75 jaar water over Walcheren. In het sfeervolle monumentale kerkgebouw op het Dorpsplein zal de gehele dag het orgel bespeeld worden en is een nieuwe expositie ingericht met olieverfschetsen over de inundatie van Walcheren in 1944. De opbrengsten gaan naar 3 goede doelen; de monumentale dorpskerk, Stichting Steun en Opbouw Gambia en Stichting Windekind.

Wereldmuziek

15:30 | Kapel van Hoogelande

Zaterdag 22 juni geeft wereldmuziekgroep Muzaïek een concert in de Kapel van Hoogelande, Meinersweg 1, Grijpskerke. Het concert begint om 15.30 uur. Toegang gratis, een kleine bijdrage in de onkosten wordt op prijs gesteld. Toegangskaarten via muzaiekmiddelburg@gmail.com of telefonisch 06-30212360. Muzaïek zoekt ook nog nieuwe musici om de basis te versterken, zoals een cellist of gitarist. De repetities zijn op maandagavond in de muziekschool in Middelburg. Interesse? Kom naar het concert of neem contact op met Marisca: 0643836287. U vindt ons op Facebook onder de naam Wereldmuziekgroep Muzaiek.

Zondag 23 juni

Finissage in Osseberg

14:00 | Boerderijgalerie de Osseberg

Zondag 23 juni feestelijke finissage in aanwezigheid van de kunstenaars, een hapje en een drankje om 14.00 uur. Ontvangst 14.30 uur; 17.00 uur Hans Hans Oosterom, presentatie / Judith Uiterwijk, poëzie / Maarten Rolffs of Roelofs, demonstratie zilversmeden. Toegang is gratis, laatste dag van de expositie.

Dinsdag 25 juni

Snuffelmarkt

10:00 |

Zaterdag 25 juni is er weer een grote snuffelmarkt met meer dan 100 kramen op de Markt in Middelburg. Er is voor elk wat wils: tweedehands kleding, curiosa, boeken, kinderspeelgoed, verzamelingen, zolderopruimingen en nog veel meer. Ook is er een draaimolen voor de kleine kinderen. De snuffelmarkt wordt gehouden van 10.00 uur tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Woensdag 26 juni

Buitenspeeldag Klarenbeek

14:00 |

Op woensdag 12 juni werd de jaarlijkse Buitenspeeldag landelijk georganiseerd. Die dag probeerden Jantje Beton en Nickelodeon één grote speelplek te maken van Nederland, zodat 150.000 kinderen tijdens deze 11e editie onbezorgd konden spelen. Helaas gooide het weer roet in het eten en viel deze Buitenspeeldag in het water. Wijkvereniging Klarenbeek probeert het gewoon nog een keer en organiseert op woensdag 26 juni op de hoek van de Koos Vorrinkstraat en de Gerrit van der Veenstraat (Middelburg) opnieuw een buitenspeelmiddag. Alle kinderen uit de buurt zijn welkom om gratis te komen te spelen van 14.00 tot 16.00 uur! Kinderen kunnen diverse spelletjes spelen, meedoen aan een stoepkrijtwedstrijd en er staan een aantal luchtkussens. Als spetterende afsluiting is er een echte drive-in show waarbij de kinderen zich kunnen uitleven op muziek! Hartman Entertainment, Qui-vive en de plaatselijke Jumbo supermarkt ondersteunen deze middag met muziek, spelmateriaal en iets lekkers.

Modderdag op Hoogerzael

14:00 | Speelhof Hoogerzael

Op woensdag 26 juni is het ModderDag op Speelhof Hoogerzael! We houden net als vorig jaar ’s middags van 14.00-16.30 uur een heerlijk modderfeest. Moddertaarten maken, heksensoep brouwen, grabbelen naar goudklompjes in de modderton, moddertorens bouwen, een modderglijbaan, wedstrijdjes touwtrekken in de modder en meer! Kom meedoen, maak lol en wordt lekker vies! Alle activiteiten zijn gratis.

Film Workshop in Jeugdhonk

19:00 | Jeugdcentrum de Poort

Urban Umbrella geeft een reeks van twee workshops film voor jongeren van 12-18 jaar. Leer toffe beelden schieten en editen tot een gave clip. Woensdag 26 juni van 19.00 tot 20.30u. Deelname is gratis! De workshops vinden plaats in Jeugdcentrum de Poort (Fazantenhof 40, Middelburg) en worden georganiseerd door Kunsteducatie Walcheren. Wil je meedoen? Stuur even een mailtje naar info@kewalcheren.nl.

Zomerconcert Voice Four

20:30 |

Vocaal Ensemble Voice Four geeft op woensdag 26 juni haar jaarlijkse zomerconcert in de Dorpskerk van Domburg. Het koor brengt een gevarieerd religieus programma met meerstemmige klassieke en populaire stukken. Verschillende bewerkingen van Psalm 100 nemen tijdens het concert een belangrijke plaats in. Voice Four, bestaande uit zo'n 20 zangers en zangeressen, wordt begeleid met piano door haar eigen dirigent Jan Wisse. De vocale gedeeltes worden afgewisseld met muzikale intermezzo's door harpiste Dorine van Dijk. De avond begint om 20.30 uur. De toegang is vrij.

Brassband OKK Westkapelle geeft op vrijdag 21 juni een midzomeravondconcert. FOTO JAN DE JONGE FOTOGRAFIE
Kapel van Hoogelande