Het symfonieorkest van Zeeland.
Het symfonieorkest van Zeeland. Foto:

AGENDA

Expositie Sandra van der Meulen

10:30 | Abdij toren

Op uitnodiging van het Lange Jan Project exposeert beeldend kunstenaar Sandra van der Meulen haar werk t/m 2 juli in de voet van de Lange Jan in Middelburg. Sandra van der Meulen maakt schilderijen in gemengde techniek. De tentoonstelling in de Lange Jan is iedere werkdag te bezoeken van 10.30-17.00 uur.

Woensdag 26 juni

Buitenspeeldag Klarenbeek

14:00 | wijk Klarenbeek

Op woensdag 12 juni werd de jaarlijkse Buitenspeeldag landelijk georganiseerd. Helaas gooide het weer roet in het eten en viel deze Buitenspeeldag in het water. Wijkvereniging Klarenbeek probeert het gewoon nog een keer en organiseert op woensdag 26 juni op de hoek van de Koos Vorrinkstraat en de Gerrit van der Veenstraat (Middelburg) opnieuw een buitenspeelmiddag. Alle kinderen uit de buurt zijn welkom om gratis te komen te spelen van 14.00 tot 16.00 uur.

Modderdag op Hoogerzael

14:00 | Speelhof Hoogerzael

Op woensdag 26 juni is het ModderDag op Speelhof Hoogerzael! We houden net als vorig jaar ’s middags van 14.00-16.30 uur een heerlijk modderfeest. Moddertaarten maken, heksensoep brouwen, grabbelen naar goudklompjes in de modderton, moddertorens bouwen, een modderglijbaan, wedstrijdjes touwtrekken in de modder en meer! Alle activiteiten zijn gratis.

Filmworkshop

19:00 | Jeugdcentrum de Poort

Urban Umbrella geeft een reeks van twee workshops film voor jongeren van 12-18 jaar. Leer toffe beelden schieten en editen tot een gave clip. Woensdag 26 juni van 19.00 tot 20.30u. Deelname is gratis! De workshops vinden plaats in Jeugdcentrum de Poort (Fazantenhof 40, Middelburg) en worden georganiseerd door Kunsteducatie Walcheren. Opgeven via info@kewalcheren.nl.

Zomerconcert Voice Four

20:30 | Dorpskerk

Vocaal Ensemble Voice Four geeft op woensdag 26 juni haar jaarlijkse zomerconcert in de Dorpskerk van Domburg. Het koor brengt een gevarieerd religieus programma met meerstemmige klassieke en populaire stukken. Voice Four, bestaande uit zo'n 20 zangers en zangeressen, wordt begeleid met piano door haar eigen dirigent Jan Wisse. De vocale gedeeltes worden afgewisseld met muzikale intermezzo's door harpiste Dorine van Dijk. Aanvang 20.30 uur. Toegang gratis.

Donderdag 27 juni

Start leesclub Frans

19:00 | De Drvkkery

In Middelburg start een leesclub Frans. In De Kunstafdeling van De Drvkkery in Middelburg is op donderdag 27 juni om 19.00 uur een informatiebijeenkomst voor mensen die graag Franstalige boeken lezen en het leuk vinden om deze met andere liefhebbers in het Frans te bespreken. De informatiebijeenkomst is een initiatief van de landelijke organisatie Senia in samenwerking met De Drvkkery. Meer informatie: www.senia.nl. Aanmelden mag, hoeft niet, via e-mail andre.schoonderbeek@senia.nl.

Pianoconcert in de Koorkerk

15:00 | Koorkerk

Pianconcert op donderdag 27 juni om 15.00 uur in de Koorkerk van Middelburg. In het miniconcert van het Lange Jan Project geeft de jonge Amber Mertens voor de derde keer een concert op de vleugel van de Koorkerk. Wie haar eerder heeft horen spelen, wil het ook deze keer niet missen. Ze speelt stukken van Ravel, Grieg, Schubert en Debussy. Toegang vrij, collecte aan de uitgang. De Koorkerk valt te bereiken via het poortje links van de Lange Jan (Wandelkerk). Zie voor alle activiteiten van het LJP: https://langejanproject.wordpress.com.

Zomerconcert Luctor et Emergo

20:00 | Langstraat

Donderdag 27 juni geeft fanfare Luctor et Emergo een concert in de Langstraat in Zoutelande. Aanvang 20.00 uur. De fanfare brengt een afwisselend muzikaal programma ten gehore onder leiding van Junior Huigen. Het concert is gratis te beluisteren.

Vrijdag 28 juni

Zomerkledingverkoop

9:00 | de Morgenster

Nog even voor de zomervakantie losbarst je vakantiekoffer vullen met leuke kledingkoopjes? Het kan weer op 28 en 29 juni in de Morgensterkerk in Middelburg. Speciaal voor deze zomeruitverkoop worden de prijzen extra verlaagd, dus de zomer kan voordelig beginnen! Deze verkoping wordt georganiseerd door Kledingbank Zeeland en de opbrengst komt ook volledig ten goede aan deze stichting. Beide dagen geopend van 9-16 uur, Adriaan Lauweryszstraat 6, Middelburg.

Tentoonstellingen in ruimteCAESUUR

14:00 | ruimteCAESUUR

Tot zondag 30 juni staat de Belgische kunstenaar Merlyn Paridaen uit Gent in ruimteCAESUUR met tentoonstelling 'nu'. Paridaen hanteert niet alleen zijn eigen lettertype maar mengt ook zelf zijn verf met pigment en vernis, waardoor zijn atelier soms iets weg heeft op een geïmproviseerd laboratorium. Liever dan met canvas gaat de kunstenaar aan de slag met gerecycleerd materiaal als een licht verroestte metalen plaat, een verweerde glazen wand of een houten paneel. Info: www.caesuur.nu

Politiek café

16:00 | Hildernisse

Vrijdag 28 juni organiseert de Middelburgse gemeenteraadsfractie van D66 een politiek café in Hildernisse, Plein 1940 in Middelburg, aanvang 16.00 tot 18.00 uur. Tijdens deze bijeenkomst wordt aandacht geschonken aan de bevolkingsontwikkeling op Walcheren en de mobiliteit. Ook visies op maatregelen daarbij komen aan de orde. Rutger Schonis, Middelburgs D66 Tweede Kamerlid zal daarover een bijdrage leveren. Vanuit de Middelburgse politiek zullen Rob van Eijkelenburg en Bas van der Reest, raadsleden, actuele zaken in Middelburg belichten, waaronder de rol en kerntaken van de gemeente en de lokale ontwikkelingen in zorg, werk en cultuur. Toegang is gratis en D66 is uw gastheer.

Zaterdag 29 juni

Rommelmarkt Club Jeu de Boules

9:30 | Club Jeu de Boules

Op zaterdag 29 juni wordt in de hal en op de banen van Club Jeu de Boules aan de Koudekerkseweg 139/141 te Middelburg weer een grandioze rommelmarkt gehouden. De opbrengst gaat in zijn geheel naar nuttige en leuke wensen binnen de club. Het hek gaat om 9.30 uur open voor bezoekers en de markt duurt tot ongeveer 15.00 uur. Wilt u meer weten? Kijk dan op www.cjbm.nl.

Repair Café Middelburg

10:00 | De Kruitmolen

Net voor uw vakantie met de caravan, tent of camper uw koffiezetter, waterkoker of ander apparaat laten repareren? Dit kan op zaterdag 29 juni bij Stichting Repair Café Middelburg. Onze reparateurs zijn er ook voor uw stofzuiger, laptop, tablet, fiets, kleding of andere reparatie. Wij geven ook advies over instellingen of vragen over smartphones, desktop, laptop of tablet. Dit is onze laatste bijeenkomst voor de grote vakantie. Onze gastvrouw/man zijn klaar om u te begeleiden naar de juiste reparateur. Wij voeren de reparaties uit tegen materiaalkostprijs. Donaties zijn altijd welkom! Vanaf heden kunt u ook met pin betalen. Wij zijn aanwezig bij Bowling en Partycentrum “De Kruitmolen”, Kruitmolenlaan 129, Middelburg van 10:00 tot 14:00 uur.

Graffiti workshop

14:00 | Jeugdcentrum de Poort

Urban Umbrella geeft een workshop graffiti bij Jeugdcentrum de Poort op zaterdag 29 juni kun je onder begeleiding van Urban artiesten leren om je eigen 'piece' te maken. Deelname is gratis! Wil je meedoen aan de workshops? Stuur een mailtje aan info@kewalcheren.nl.

Orgelconcert Bert Geleijnse

14:30 | Catharinakerk

Zaterdag 29 juni van 14.30-15.00 uur bespeelt Bert Geleijnse het orgel van de Catharinakerk te Zoutelande. Hij zal werken van Engelse componisten spelen. Bert Geleijnse is organist van de Doopsgezinde kerk in Middelburg.

Zomerconcert Zeeuws Orkest

20:15 | Grote kerk Veere

Kom op zaterdag 29 juni luisteren naar Het symfonieorkest van Zeeland in de Grote kerk van Veere. Klassieke muziek op hoog niveau! Wat is mooier dan op een zwoele zomeravond van een concert genieten in een monumentale kerk met hét symfonieorkest van Zeeland. Het orkest werkt tijdens deze concerten samen met Vocaal Ensemble Musica Cordis uit Goes. Dirigent is wederom onze altijd enthousiaste en gedreven chef-dirigent Ivan Meylemans. Soliste deze zomer is de Belgische sopraan Anneke Luyten. Meer informatie en kaarten bestellen via www.zeeuwsorkest.nl

Maandag 1 juli

Bijeenkomst Ruilkring Lets Walcheren

19:30 | Dauwendaele

Maandag 1 juli, 19.30 uur, Bijeenkomst Ruilkring Lets Walcheren. Kennismaken met het Lets systeem en de deelnemers? Stap dan vrijblijvend binnen bij onze maandelijkse Lets bijeenkomst! Ruilen gebeurt met gesloten beurs, zonder euro's. Van alles kan "geruild" worden tegen punten ook diensten: fietsband plakken, klusjes in huis of tuin, hulp bij de computer, maaltijden tot vervoer en…. Wijkcentrum Dauwendaele, Kruitmolenlaan 125, 4337 KP Middelburg. Voor inwoners uit heel Zeeland. Info: www.letswalcheren.nl

Dinsdag 2 juli

Gidswandeling door Oostkapelle

19:30 | Info KnoopPunt 't Wachtertje

Luister en (her)beleef de verhalen over de Dorpskerk en toren, buitenplaats Huis in Oostkapelle, de Hof van Heden, de inundatie, wat Mondriaan en dr. Mezger in Oostkapelle deden en nog veel meer. U hoeft zich voordien niet aan te melden. Maximaal 12 personen kunnen per gidswandeling mee. Het is belangrijk dat u uiterlijk 5 minuten voor aanvang van de wandeling aanwezig bent bij het InfoKnooppunt 't Wachtertje, vlakbij de Dorpskerk in het centrum van Oostkapelle. De gids vertrekt op de aangegeven tijd.

Leesclub Frans in Middelburg,
Zomerkledingverkoop van Kledingbank Zeeland.
Sla uw slag op de rommelmarkt van Club Jeu de Boules Middelburg op zaterdag 29 juni.