De Grote Kerk in Veere. ARCHIEFFOTO
De Grote Kerk in Veere. ARCHIEFFOTO Foto:

Grote Kerk is op zoek naar vrijwilligers

VEERE - De Grote Kerk in Veere zoekt vrijwilligers, die willen helpen om van de kerk een ‘must-see-bestemming’ in Zeeland te maken.

VAN ONZE REDACTIE

Het moeten mensen zijn die niet bang zijn om een beetje te pionieren en anderen willen ontvangen, informeren en rondleiden. Het gaat bijvoorbeeld om mensen die willen helpen achter de kassa of aan de gang gaan met een bezem of schoonmaakdoek.

Ze moeten beschikbaar zijn tussen juni en september op dinsdag, zaterdag en/of zondag voor minimaal vier uur per dag. Ze krijgen als tegenprestatie gratis toegang tot de activiteiten in de Grote Kerk.

Langzaam

De plannen van de nieuwe stichting Exploitatie Grote Kerk Veere worden langzaam duidelijk. Zaterdag speelt het Zeeuws Orkest haar zomerconcert in de kerk, op 3 augustus opent de eerste kunsttentoonstelling, in het kader van 75 jaar Slag om de Schelde, en in 2020 is er een tentoonstelling van artist in residency Folkert de Jong. In mei 2020 opent de erfgoed-experience, die is ontwikkeld door Studio Louter. Het is een ode aan Veere en Zeeland, waarin de kerkmuren en de toren tot leven komen.

Doel van de experience is om de vele verhalen van de kerk op een leuke manier te vertellen. Bezoekers kunnen de toren ook beklimmen.

Meer informatie over de vrijwillige functies? Mail naar: info@grotekerkveere.nl.[l]