Huis van Yolanda en Harrie Roosen. FOTO LEO VAN KAMPEN
Huis van Yolanda en Harrie Roosen. FOTO LEO VAN KAMPEN Leo van Kampen

Vleeshal organiseert open huis Rooms of Now

MIDDELBURG - ‘Rooms of Now’ is het nieuwe lokale publieksprogramma van de Vleeshal, waarin Middelburgers worden uitgenodigd één of meerdere kamers van hun huis open te stellen voor een interventie van een kunstenaar. Na een succesvolle eerste editie met kunstenaar Maurice van Es in het huis van Dick Anbeek en Anja Groene aan de Korendijk, nodigde de Vleeshal voor de tweede editie kunstenaar Eulàlia Garcia Valls uit om een interventie te doen in het huis van Yolanda en Harrie Roosen.

Tijdens haar eerste bezoek aan het huis werd Eulàlia gefascineerd door de werkkamer van Yolanda en Harrie op de eerste verdieping. ‘Ik vind deze kamer interessant, omdat het vol staat met allerlei persoonlijke spullen die herinneringen oproepen; dingen worden hier bewaard opdat ze niet worden vergeten. Het verlangen om dingen te bewaren, maar tegelijkertijd de onmogelijkheid om alles vast te houden was voor mij de aanleiding voor dit project.’

De installatie, bestaande uit een geluidswerk en een architecturale interventie werd op zondag 2 juni feestelijk geopend in het bijzijn van de kunstenaar en de bewoners van het huis. Het huis is nog te bezoeken op de eerste zondag van juli (07.07) en augustus (04.08).

Lijkt het u leuk om voor een volgende editie van ‘Rooms of Now’ uw huis open te stellen voor een kunstenaar? Neem dan contact op door een mail te sturen naar office@vleeshal.nl.

Eulàlia Garcia Valls (1992, Barcelona) studeerde Art & Design aan de Escola Massana in Barcelona en de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Momenteel is ze resident aan De Ateliers in Amsterdam. Recente tentoonstellingen zijn ‘APERTUS 01. The ass between two chairs’, Galeria Àngels Barcelona; ‘Adiós al rombo’, Casa Encendida, Madrid; ‘En procés’, Fabra i Coats – Fàbrica de Creació, Barcelona (2016). Eulàlia werkt en woont in Amsterdam en Barcelona. [l]