Ook In Buttinge ligt nu een breed vrijliggend fietspad. FOTO EUGÈNE DE KOK
Ook In Buttinge ligt nu een breed vrijliggend fietspad. FOTO EUGÈNE DE KOK Foto: Eugène de Kok

Verkeer kan niet meer scheuren door Buttinge

BUTTINGE - Met een ritje met de paardentram is de heringerichte Walcherseweg vorige week woensdag heropend. De weg is de afgelopen maanden heringericht.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Het beste zichtbaar is dat in Buttinge. Het stuk is nu ingericht als 30-kilometerzone, voorzien van een geel wegdek. Er is bovendien nu ook in de kern een fietspad van drie meter breed, net als op de rest van de weg.

Buiten de bebouwde kom is de maximumsnelheid op de Walcherseweg 60 kilometer per uur. Het asfalt en de markering is daarop aangepast. Bovendien zijn er bij de kruisingen met de Poppendamseweg en Hogelandseweg verkeersplateaus gemaakt, zodat weggebruikers moeten afremmen. De veiligheid was een groot probleem op weg. Een dodelijk ongeval in 2016 maakte nogmaals duidelijk dat er iets moest gebeuren aan de inrichting. In het kader van de verkeersveiligheid zijn er ook 120 zieke bomen gerooid. De struiken langs het fietspad zijn gesnoeid.

Drinkwater

Daarnaast zijn er andere werkzaamheden verricht. Zo is er een nieuwe drinkwaterleiding aangelegd in Buttinge, is er een nieuw rioolsysteem aangebracht en zijn er extra elektriciteitskabels onder de weg aangelegd. De oude waren al diverse malen gerepareerd en aan vervanging toe.

Waterschap Scheldestromen, de gemeente Veere en netwerkbedrijf DWNG hebben hun werkzaamheden gecombineerd.[l]