Gospelkoor Sheborim Middelburg.
Gospelkoor Sheborim Middelburg. Foto:

Woensdag 3 juli

Zomerexpositie

12:00 | Galerie Bank

Vanaf juli heeft Galerie Bank zomerse exposities van Zeeuwse kunstenaars met glaskunst, keramiek, beelden en schilderijen. De galerie is open vanaf dinsdag tot en met zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur. Toegang gratis!

Zomeravondzang Domburg

20:30 | Dorpskerk

Woensdag 3 juli verzorgt gospelkoor Sheborim uit Middelburg de zomerzangavond in de Hervormde kerk in Domburg. Het koor staat onder leiding van Marléne Wisse. De avond begint om 20.30 uur. De begeleiding van koor en samenzang wordt verzorgd door Alexander Koole op piano en kerkorgel en Dave Willeboordse is verantwoordelijk voor het slagwerk. Het koor biedt u een gevarieerd programma, waarbij u zelf ook aan bod komt, de toegang is vrij. Meer informatie over het koor kunt u vinden op de website http://vivente.gospelkoor.net.

Donderdag 4 juli

Kijken in kerken en synagoge

13:13 | Wandelkerk

Op de donderdagen in juli en augustus kunt u kennismaken met het religieus erfgoed in Middelburg tijdens de rondleiding "Kijken in kerken en Synagoge'. U bezoekt onder leiding van een gids gedurende anderhalf uur de Abdijkerken, de Katholieke kerk, de Doopsgezinde kerk, de Gasthuiskerk en de Synagoge. Vertrek om 13.30 uur bij de balie in de Wandelkerk (ingang links van de Abdijtoren). Info: Langejanproject.wordpress.com/kerkenpad

Orgelconcert Steven Knieriem

15:00 | Koorkerk

Het is leuk weer een nieuw jong talent te presenteren. In het kader van het Lange Jan Project geeft de jonge organist Steven Knieriem op 4 juli een concert op het orgel van de Koorkerk. Hij speelt een aansprekend programma met composities van Buxtehude, Bach, Vierne en Duruflé. Plaats: Koorkerk; tijd 15.00 - 15.30 uur; toegang vrij, collecte aan de uitgang. Het Lange Jan Project is een initiatief van de Raad van Kerken Middelburg. Zie voor het programma van het concert en alle andere activiteiten van het LJP: http://langejanprojet.wordpress.com.

Vrijdag 5 juli

Zomerconcert molen Gapinge

19:30 | Molen 'De Graanhalm'

Muziekvereniging Veere's Genoegen verzorgt vrijdagavond 5 juli een Zomerconcert bij Molen 'De Graanhalm' in Gapinge. Tijdens dit Zomerconcert zal het fanfareorkest van Veere's Genoegen onder leiding van dirigent Thomas Bruijns een gevarieerd programma ten gehore brengen. Naast het optreden van het fanfareorkest zal ook het Veers Leerlingen Orkest o.l.v. dirigente Petra van Antwerpen een optreden verzorgen. Bij slecht weer zal worden uitgeweken naar de Torenkerk in Gapinge. Het Zomerconcert in Gapinge begint om 19.30 uur en is gratis toegankelijk. Kijk voor meer informatie over dit Zomerconcert van Veere's Genoegen op www.veeresgenoegen.nl.

Zaterdag 6 juli

Kerkopenstelling Odulphuskerk

13:30 | Odulphuskerk

Ook deze zomer is de Odulphuskerk in Meliskerke op de zaterdag geopend. Het begint op zaterdag 6 juli en eindigt op zaterdag 14 september (monumentendag). De kerk is open van 13.30 tot 16.30 uur. Tijdens de braderie op 31 juli en met de kunstroute op 15, 16 en 17 augustus. Ongeveer 10 leden van een Walchers Schilders kollektief exposeren hoofdzakelijk aquarellen. Tijdens de openstelling zal het Weidtman-orgel of het Pels & van Leeuwenorgel worden bespeeld.

Graffiti workshop

14:00 | Jeugdcentrum de Poort

Urban Umbrella geeft een workshop graffiti bij Jeugdcentrum de Poort op zaterdag 6 juli kun je onder begeleiding van Urban artiesten leren om je eigen 'piece' te maken. Deelname is gratis! Wil je meedoen aan de workshops? Stuur een mailtje aan info@kewalcheren.nl.

Consort of Voices

16:00 | Museum Veere

Ook deze zomer organiseert barokensemble Consort of Voices een concertserie in Museum Veere rondom het thema ‘Op reis door Europa’. Het tweede concert is op zaterdag 6 juli en tijdens dit concert staat de stad Florence centraal. Consort of Voices brengt in dit programma een eerbetoon van Caccini en plaatst zijn muziek naast Peri en Frescobaldi, die ook werkzaam waren in Florence. Dit programma zou dus zonder meer de soundtrack uit het vroeg 17e eeuwse Florence genoemd kunnen worden. Concert is in Museum Veere, locatie De Schotse Huizen (Kaai 25) en beginnen om 16:00 uur. Kaarten verkrijgbaar via website van Consort of Voices. Overige data: 27 juli (Leipzig), 24 augustus (Napels) en 7 september (Parijs). Meer info: www.consortofvoices.nl enwww.museumveere.nl

Bingo Het Bastion

14:30 |

Zaterdag 6 juli organiseert Activiteitenvereniging Het Bastion de maandelijkse bingo. Start 14.30 uur, deur geopend vanaf 13.45 uur. Er zijn 8 ronden bingo en een loterij. Het adres is Bastion 40, 4331 TH te Middelburg.

Zondag 7 juli

Expositie Tonha Schot

13:00 | St. Padma Zeeland

Tonha Schot exposeert schilderijen gemaakt met de Aboriginal dotpainting techniek. Ze werkt hoofdzakelijk met acryl en pastel, op canvas maar ook op hout en steen. In haar eigen woorden: “Ik werk hoofdzakelijk in het Zeeuwse en Algarviaanse licht. Vanuit een sterke verbondenheid met alles wat leeft, ben ik op zoek naar een zo volledig mogelijke eenheidsbeleving. Ik werk grotendeels via de Australische Aboriginal dotpainting techniek, op mijn eigen wijze. In mijn werk staan de dots, de stippen en cirkels, symbool voor levende organismen, cellen, micro en macrokosmos, landschappen en routekaarten door het leven, intuïtief weergegeven... "Tijdens de Kunst- en Cultuurroute Middelburg op zondag 7 juli is Tonha Schot in Padma aanwezig. Bezoekers zijn die dagen welkom aan de Verwerijstraat 51A in Middelburg.

Vintage Jazz op de Vismarkt

13:30 |

Jazz op de Vismarkt, Terras Sint John, 7 juli 13.30- 17.00 u. 'On the sunnyside of the street'. Ol'Man Ron & Friends brengen daar een programma geïnspireerd door componisten als Porter, Ellington, Gershwin en Berlin. Een zonnige wandeling door The American Songboek. Weer een van die gezellige middagen tijdens de koopzondag, alle winkels geopend, gratis parkeren.

Dinsdag 9 juli

EExpositie Margedrukwerk -40 jaar Atalanta Pers

12:00 | ZB Planbureau en Bibliotheek

Op het Plein in de ZB aan de Kousteensedijk 7 in Middelburg is van 9 juli tot 5 augustus bijzonder hedendaags drukwerk te zien. Het is materiaal van een zogeheten 'Private Press'. Dit zijn op ambachtelijke wijze geproduceerde boeken door kunstenaars die onafhankelijk van de grote commerciële uitgeverijen en drukkerijen werken. Hun producten worden ook wel margedrukwerk of bibliofilia genoemd. PoëziebundelsVan de Atalanta Pers zijn 121 boeken verschenen, die vrijwel allemaal in de ZB aanwezig zijn. Het gaat om poëziebundels met een bijzondere typografische vormgeving. De Atalanta is een vlinder, het zinnebeeld van de onsterfelijkheid van de ziel. De vormgever, drukker en uitgever is René Bakker uit Baarn. Overzichtstentoonstelling Museum Coda in Apeldoorn, ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de Atalanta Pers wordt er later dit jaar in Museum Coda in Apeldoorn een overzichtstentoonstelling gehouden. Omdat ZB al sinds de start van de Atalanta Pers een vaste afnemer was, wil zij met deze keuze uit haar collectie alvast een voorproefje geven. Voor meer informatie: www.atalantapers.nl

Orgelconcert Gerard de Wit

20:00 | Nieuwe Kerk

Op dinsdag 9 juli geeft de zeer getalenteerde jonge organist Gerard de Wit een orgelconcert in de Nieuwe Kerk te Middelburg, aanvang 20 uur. Het programma omvat werken van o.m. Kuhnau, Pachelbel, Bach en De Wit. Gerard geeft concerten in binnen- en buitenland. Hij won diverse eerste en tweede prijzen. Voor een compositiewedstrijd won hij de eerste- en publieksprijs. Sinds de oprichting van zijn barokorkest Dutch Baroque Orchestra in 2014, heeft dit kamerkoor de naam Dutch Baroque Vocal Consort. Gerard is artistiek leider van Stichting Dutch Baroque. Afgelopen jaren heeft dit ensemble met veel succes uitvoeringen gegeven in de telkens uitverkochte Oostkerk te Middelburg van de Mattheuspassion en de Johannespassion van Bach. Sinds 2016 is hij bezig met de samenstelling van een Psalmkoraalboek voor orgel. Als kerkorganist is Gerard verbonden aan de Hervormde gemeente te Zwijndrecht, wijk Oude Kerk.

Woensdag 10 juli

Zomeravondconcert

20:30 | Catharinakerk

Woensdag 10 juli is het eerste zomeravonconcert in een reeks van zes. De concerten worden gehouden in de monumentale Catharinakerk in het centrum van Zoutelande. Deze avond is er een optreden van het Zeeuws-Vlaams kamerorkest en zij spelen klassieke muziek van Bernhard Bach, K. Schmitz, G.B. Pergolesi, J. Haydn, C.W. Gluck en G.F. Händel. Het concert begint om 20.30u en de kerk is open vanaf 20.00u.

Expositie van Tonha Schot bij Padma Zeeland.
Fanfareorkest Veere's Genoegen.