Herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog

ARNEMUIDEN - Museum Arnemuiden is voor even het grootste museum van Zeeland. 2019/20 is het jaar waarin we ook in Museum Arnemuiden 75 jaar bevrijding herdenken. Zowel binnen als buiten het museum willen we unieke objecten laten zien die het verhaal van de oorlog in en rondom Arnemuiden vertellen.

Voorzitter Leen Schouls: ‘Voor deze thematentoonstelling is ons museum te klein. We wilden overblijfselen van de oorlog tentoonstellen die nu nog te zien zijn. Een bunker verplaats je niet zomaar naar je museum en dus hebben we een mooie fietsroute gemaakt langs alle objecten die nog vindbaar zijn rondom Arnemuiden en dat maakt ons dus voor even het grootste museum van Zeeland’.

Ook in het museum is van alles te zien over de oorlog. Bij binnenkomst in de tentoonstellingsruimte valt meteen een enorme doek op, waarop alle plaatsen rondom Arnemuiden staan waar nu nog iets van de oorlog te vinden is, vooral bunkers, maar ook herdenkplaatsen en boerderijen. Verder zijn allerlei wapenschilden, foto's, documenten en objecten te bewonderen. Zichtbare overblijfselen van deze roerende periode in onze geschiedenis.

Museum Arnemuiden is elke woensdagmiddag en zaterdagmiddag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. In de schoolvakanties zijn we ook op de vrijdagmiddagen geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Iedereen is van harte welkom om de thematentoonstelling en overige tentoonstellingen te bewonderen. Zo komt de Arnemuidse geschiedenis tot leven. Iedereen krijgt een gratis rondleiding. [l]