Harry van der Maas en Joyce Ramgatie zijn blij met de nieuwe bankjes aan het Jaagpad. FOTO EDWIN MIJNSBERGEN
Harry van der Maas en Joyce Ramgatie zijn blij met de nieuwe bankjes aan het Jaagpad. FOTO EDWIN MIJNSBERGEN Foto: Edwin Mijnsbergen

Nieuwe bankjes aan het Jaagpad

MIDDELBURG - Gedeputeerde Harry van der Maas en Joyce Ramgatie hebben donderdag nieuwe bankjes aan het Jaagpad langs het Kanaal door Walcheren onthuld. Het provinciebestuur besloot tot plaatsing van de bankjes na een handtekeningenactie.

DOOR EDWIN MIJNSBERGEN


Tijdens de onthulling legde Harry van der Maas uit dat de bankjes in het verleden regelmatig werden vernield en dat het provinciebestuur daar schoon genoeg van had. Daarom besloot men vorig jaar geen nieuwe te plaatsen.

Joyce Ramgatie wandelt regelmatig in het gebied ter hoogte van het gemaal Boreel en miste de bankjes zodanig dat ze besloot een bezwaarschrift in te dienen en een handtekeningenactie te starten, in de hoop dat er zo alsnog nieuwe exemplaren zouden komen. Met succes: de actie leverde 500 handtekeningen op. Daardoor ging de provincie alsnog overstag. “Mevrouw Ramgatie was volhardend en wist ons zo te overtuigen. Wij laten bovendien graag zien dat we luisteren naar burgers. Dit is daar een bewijs van.”

Biobased

Er staan nu twee nieuwe bankjes ter hoogte van het gemaal Boreel en een nieuw bankje ter hoogte van de brug bij Draaibrug in Oost-Souburg. Het betreft zogenoemde biobased bankjes, gemaakt van grasvezelcomposiet. De bankjes zijn robuust en stevig, maar ook eenvoudig te onderhouden en repareren.

Dat niet alleen mevrouw Ramgatie blij is met het nieuwe straatmeubilair bleek tijdens de onthulling toen een voorbijgangster, Mevrouw Schot, riep hoezeer ze de bankjes had gemist. Ze zette haar woorden even later kracht bij door er met een tevreden blik plaats op te nemen.[l]