Zeeland Regatta. FOTO JAN WILLEM JANSEN
Zeeland Regatta. FOTO JAN WILLEM JANSEN Jan Willem Jansen

Geslaagde editie Zeeland Regatta

VEERE - Afgelopen weekend vond op het Veerse Meer voor het tweede jaar op rij de Zeeland Regatta plaats.

De Zeeland Regatta is een breed zeilevenement voor open boten en voor alle leeftijden. Er verschenen 120 boten, verdeeld over verschillende eenheidsklassen, aan de start.
De ambitie van de organisatie is om in de komende jaren uit te groeien tot een groot jaarlijks terugkerend internationaal zeilevenement vergelijkbaar met de Sneekweek.

“We hadden afgelopen weekend geweldige zeilcondities. Naast het mooie ruime stuk water tussen de Veerse Dam en Veere waren de weersomstandigheden ideaal. Op het water werd er sportief en hard gestreden om de eerste plekken. Op de wal was het vooral erg gezellig,” vertelt Marcol de Klerk, overall-wedstrijdleider van de Zeeland Regatta.

“Ik ben van mening dat we de slogan van de Zeeland Regatta “Serious Competition, Serious Fun” hebben waargemaakt. Naast de wedstrijden hadden we een leuk sociaal programma op de wal met onder andere een presentatie van de bekende zeiler Gerd Jan Poortman, een fundraising activiteit voor een goed doel en het Living Water Lab van de Dutch Wavemakers. Wij zijn als organisatie zeer tevreden. Na de zomervakantie beginnen we met de voorbereidingen van editie 2020.” Aldus Stan Tavenier, initiatiefnemer van de Zeeland Regatta.

Meer informatie over de Zeeland Regatta is te vinden op www.zeelandregatta.eu. [l]