De Kunstmarkt in Middelburg. FOTO T. GERKEMA
De Kunstmarkt in Middelburg. FOTO T. GERKEMA T. Gerkema

Jubileumexpositie Kunst- en Cultuurroute Middelburg

MIDDELBURG - De Kunst- en Cultuurroute Middelburg viert dit jaar haar 20-jarig jubileum. Om dit bijzondere moment te markeren zijn er door Middelburgse kunstenaars speciaal werken gemaakt in het teken van de Four Freedom awards. Citaten van laureaten zijn gebruikt als inspiratie. In lijn met de awards, hebben de kunstenaars hier in alle vrijheid een originele invulling aan kunnen geven.

Het resultaat kunt u bewonderen en overdenken in de Kloostergangen, Crypte en de Kruidentuin van de Abdij in Middelburg, gedurende de periode 1 t/m 18 augustus op donderdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur.
In het kader van de jubileummaand organiseert de Zeeuwse Bibliotheek op 1, 8 en 15 augustus van 11.30 tot 13.00 uur een VOC-wandeling door Middelburg met deskundige gids. Vertrek bij ingang Kloostergangen.
Daarnaast bent u welkom op de gezellige jaarlijkse kunstmarkt op het Abdijplein op zondag 4 augustus, van 12.00-17.00 uur. Een gevarieerd gezelschap kunstenaars toont een divers aanbod, van schilderijen en tekeningen tot keramiek, sieraden, objecten vervaardigd van diverse materialen, fotografie, poëzie en houtbewerking. Op die dag is er ook de gebruikelijke kunstroute.
Zie ook de Uitloper of de website kunstroutemiddelburg.nl voor meer informatie. [l]