Guillermo van Pamelen bij het Engels Kampioenschap 2019. FOTO GINA VAN PAMELEN
Guillermo van Pamelen bij het Engels Kampioenschap 2019. FOTO GINA VAN PAMELEN Gina van Pamelen

Guillermo van Pamelen gaat naar WK karten in Amerika

MIDDELBURG - De 16-jarige karter Guillermo van Pamelen uit Middelburg zal in juli deelnemen aan het Wereld Kampioenschap Karten (KWC) in Charlotte (Amerika). Guillermo rijdt de Nations Cup voor teams en het individuele kampioenschap in de open klasse en de junioren. In de open klasse zal hij één van de jongste deelnemers zijn. Deze competitie wordt gereden op 90 kilo. Er zijn 8 wedstrijden, verdeeld over 4 dagen. Daarna volgen de halve finales en de finale. Per wedstrijd zijn er medailles voor de beste drie rijders.

De junioren (tot 18 jaar) rijden in dezelfde wedstrijden als de senioren, maar voor de junioren is er een aparte ranking. Er is ook nog een team kampioenschap; alle wedstrijden van 4 rijders tellen hiervoor mee.
Na het WK in Madrid waar hij 51e (van de 180 rijders) in de open klasse en 7e bij de junioren is geworden en het WK in Szczecin (Polen) wordt dit zijn derde WK. Vorig jaar in Polen heeft Guillermo diverse keren top 3 gereden en is hij uiteindelijk 35e in de open klasse en 6e bij de junioren.
"In Middelburg rij ik verschillende kampioenschappen waar het niveau landelijk heel hoog ligt. Ook rij ik Formula Karting 1 (FK1). Dit zijn verschillende wedstrijden in Nederland en België met goede rijders uit Nederland en België. Enkele rijders gaan ook naar het WK. In het FK1 kampioenschap rijdt ook tweevoudig wereldkampioen Ruben Boutens. Zijn teammaat bij Veersedam-Kastaci in Middelburg, behoort tot de absolute wereldtop. ‘Ik leer elke keer weer van rijders als Ruben. Dit zijn de wedstrijden die mij steeds beter maken en goed zijn voor mijn ontwikkeling. Mijn doel voor dit WK is om weer hoger te eindigen dan vorig jaar. Ik hoop natuurlijk om weer de halve finale te rijden’, aldus Guillermo. ‘Maar het in natuurlijk allemaal afwachten hoe het gaat met de warmte, tijdverschil, kartjes, in welke poule je bent ingedeeld. Ook is het afwachten hoe de ondergrond van de baan is. Omdat ik best veel lood moet meenemen (34 kilo!) kan een verkeerde ondergrond in mijn nadeel werken. De oudere rijders kunnen hun lichaam meebewegen. Ik heb dood gewicht bij zoals ze dat noemen. Maar hoe ik ook presteer, ik heb in ieder geval heel veel zin in het WK. In Amerika ben ik nog nooit geweest, dus dat is al mooi dat we daar al naartoe gaan", zegt Guillermo tot besluit.
Guillermo is te volgen via zijn pagina’s op Facebook en Istagram. Via https://guillermovanpamelenkarting.jouwweb.nl kunt u meer lezen over Guillermo. [l]