Leroy Kersten. FOTO MIRIAM WASTERVAL
Leroy Kersten. FOTO MIRIAM WASTERVAL Miriam Wasterval

Tweede plaats op Brigandze Beach Rugby voor Jager Bomers

MIDDELBURG - De competitie zit er al even op voor de Heren Senioren van Oemoemenoe maar spelers van de Middelburgse Rugbyclub spelen gedurende de zomerstop op diverse toernooien. Zo speelden ze afgelopen weekend onder de naam, Jager bombers op het tweede daags Beach Toernooi in Berlare (België).

Maar liefst 24 heren en 24 damesteams uit België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Engeland kwamen afgelopen weekend in actie op het strand van het Donkmeer in Berlare. Rugbyclub Brigandze organiseerde voor de vierde keer dit toernooi. De verschillende teams werden elk verdeeld over 3 poules. Waardoor er 7 wedstrijden gespeeld werden in de poules. Op zaterdag werden er 5 wedstrijden gespeeld en op zondag waren er nog 2 poulewedstrijden alvorens men verder ging in de cup-plate of bowl poule.

De eerste wedstrijd was tegen Beasts welke met gemak werden verslagen met 3-16. De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen een team uit Frankfurt (Duitsland), ook deze werd gewonnen, 0-17. Bij Beach 5 rugbywedstrijden is een try, 1 punt waard, dit in tegenstelling tot het meer bekende rugby union, waar een try 5 punten oplevert. De derde wedstrijd was tegen een Nederlandse ploeg, Diok 1, ook nu weer winst (9-2). Het team kwam steeds meer in het spel en dat lieten ze ook zien bij de laatste 2 wedstrijden waarbij eerst de heren uit Dendermonde werden verslagen (13-0) en vervolgens de ploeg uit Lokeren (15-2).

Op de tweede dag van het toernooi moesten er nog 2 poule wedstrijden gespeeld worden. Zo ging men de strijd aan met Brugge en Brussel en ook deze werden gewonnen waardoor men verder ging in de cup poule met nog 7 andere ploegen. In de cup poule werd vervolgens gespeeld middels een knock-out systeem. Ondanks het feit dat de Jager Bombers eerste waren geworden in het eerste deel van het toernooi, kon men door verlies in de kwartfinale uitgeschakeld worden.

Beernem liet zich niet onbetuigd en gaf goed tegenstand maar de Jager Bombers hadden de smaak goed te pakken, eindstand 15-1. In de halve finale moest men wederom tegen een team uit België, Rhinos 2. De wedstrijd werd al iets gelijkwaardiger maar ook nu weer ruime winst voorde Jager Bombers, 11-4. In de finale moest men aantreden tegen de Boulbeach Boys, een ploeg uit Frankrijk. Ook dit team was nog ongeslagen. De eerste score was voor de Jager Bombers, de gelijkmaker volgde vlot. Het was een mooie zinderende wedstrijd waarbij beide ploegen goed aan elkaar gewaagd waren Bij rust stond de ploeg achter met 5-3. Aan het begin van de tweede helft herpakte de ploeg zich goed en kwam de stand gelijk te staan 5-5. Het was een zeer spannende wedstrijd waarbij de scores redelijk gelijk opgingen. Jammer genoeg werd een try van de Jager Bombers afgekeurd en met een score van de Boul Beach kwam de tegenstander voor te staan met 8-7. In de laatste fase van de wedstrijd was de laatste try voor de Boul Beach boys, 9-7, waardoor de Jager Bombers tweede werden in de cup poule op het Brigandze Beach toernooi 2019. [l]