Fietsrommelroute en Tuus emaekt markt in Westkapelle.
Fietsrommelroute en Tuus emaekt markt in Westkapelle. Foto: Jan de Jonge

AGENDA

17-18 juli

Diabolo en Jongleer

12:00 | Domburg

Ezra Veldman, bekend van Hollands got Talent, geeft workshop Diabolo en Jongleren in Domburg. Elke dinsdag, woensdag en donderdag zal hij aanwezig zijn om de kids zijn trucs aan te leren en natuurlijk uit te laten voeren! Je kunt deelnemen aan deze workshop op 17 & 18 juli van 12-15 uur Op 23, 24 & 25 juli van 12-15 uur Op 30 & 31 juli van 12-15 uur uur Op dinsdag en woensdag is het verzamelen om 12.00 uur bij ‘t Groentje in Domburg En op donderdagen onderaan de Kerk in Domburg. Het event is gratis en de lessen kunnen los van elkaar gevolgd worden. Met daarnaast op alle woensdagavonden in juli (18 en 25 juli van 20.00 tot 23.00 uur) zijn vuurdans en licht diabolo op diverse plekken (Markt, Ooststraat en Weststraat) in Domburg.

15 t/m 19 juli

Zomeratelier 'State of Ratio'

09:00 |

Deze zomer organiseert CBK Zeeland voor de dertiende keer een Zomeratelier. Een zestal kunstenaars gebruiken CBK Zeeland als atelier. Iedere kunstenaar werkt gedurende een week aan een wandvullende tekening, sculptuur of installatie. Dit werk is gedurende de resterende looptijd van de tentoonstelling te zien. De laatste zeven weken zijn alle resultaten te bekijken. Gedurende het maakproces kunnen bezoekers het atelier (de tentoonstellingsruimte) bezoeken. Deelnemende kunstenaars: Claire Harvey - 15 t/m 19 juli; John van Oers - 22 t/m 26 juli; Tamara Dees - 29 juli t/m 2 augustus. CBK Zeeland, Balans 17, 4331 BL Middelburg, 0118-611443, info@cbkzeeland.nl, cbkzeeland.nl Open: maandag t/m vrijdag 9-17 uur eerste zondag van de maand 13.00-17.00 uur.

17 t/m 19 juli

Vakantiebijbelclub Domburg

9:30 | Schuttershof

Alle kinderen uit Domburg en omgeving zijn maandag 15 t/m vrijdag 19 juli van harte welkom op de club! We werken over het thema; Bouw je Mee? Inloop vanaf 9.30 uur de kinderen ophalen tussen 11.30 en 11.45 uur. Schuttershof, Kanonweistraat 30, Domburg. Toegang gratis. Meer info: vbc@gergemaagtekerke.nl.

17 en 18 juli

Vakantiebijbelclub Oostkapelle

9:45 | Eben-Haëzerschool

In Oostkapelle is er van maandag 15 tot en met donderdag 18 juli voor alle kinderen vanaf vier jaar weer Vakantie Bijbel Club. Dit jaar is het thema: 'Zoek het uit'. Er wordt gezongen, gelezen in de bijbel, geknutseld en gesport. Elke morgen van 9.45 uur tot 12.00 uur. De inloop is om 9.30 uur, in de Eben-Haëzerschool in Oostkapelle aan de Vlaamse Gaai 2.

Woensdag 17 juli

Fietsrommeltocht en Tuus emaekt markt

10:00 | Polderhuis

Op 17 juli is er veel te doen in Westkapelle! Vanaf 10:00 uur kan een route opgehaald worden bij het Polderhuis voor de fietsrommeltocht. Vele inwoners zitten klaar in hun schuur, garage of oprit om hun overtollig huisraad te verkopen. In de tuin van het Polderhuis start om 11:00 uur de Tuus emaekt markt die duurt tot 16:30 uur. 14 deelnemers tonen/demonstreren tijdens deze handwerkmarkt hun gemaakte spullen. Sommige worden zelfs a la minute gemaakt en zijn ook te koop. Als kers op de taart wordt er tijdens deze markt ook nog authentieke klederdracht te koop aangeboden. Kinderen kunnen nog een glitter tatoo of zandschilderij maken. Route fietsrommeltocht en toegang Tuus emaekt markt is gratis. Beide vuurtorens en molen 'de Noorman' zijn deze middag ook geopend voor publiek.

Zomeravondconcert

20:00 | Dorpskerk

De stichting Oostkapelle Cultureel organiseert woensdag 17 juli haar tweede zomeravondconcert van het seizoen. Er vinden in totaal zes concerten plaats in de Dorpskerk. HarpSoon met Emmiko Groenemeijer op harp en Joeri Deckers op fagot zijn te zien. Zij spelen werk van de componisten Andres, Godefroid, Lancen, Vivaldi, Schubert en Saint Saens. Aanvang 20.00 uur. Toegang gratis, al wordt er een vrijwillige bijdrage gevraagd. Meer op www.zomeravondconcerten.com.

Donderdag 18 juli

Kijken in kerken en synagoge

13:13 | Wandelkerk

Op de donderdagen in juli en augustus kunt u kennismaken met het religieus erfgoed in Middelburg tijdens de rondleiding "Kijken in kerken en Synagoge'. U bezoekt onder leiding van een gids gedurende anderhalf uur de Abdijkerken, de Katholieke kerk, de Doopsgezinde kerk, de Gasthuiskerk en de Synagoge. Vertrek om 13.30 uur bij de balie in de Wandelkerk (ingang links van de Abdijtoren). Info: Langejanproject.wordpress.com/kerkenpad

Orgelconcert Oostkerk

12:30 | Oostkerk

Op donderdag 18 juli is er weer een orgelconcert in de Oostkerk van Middelburg, ditmaal verzorgd door Jos Vogel, organist van de Vlissingse Sint Jacobskerk. Aanvang 12.30 uur. Toegang gratis. Na afloop wordt er een financiële bijdrage gevraagd van het publiek voor de instandhouding van deze orgelserie. Op het programma staan werken van Johann Sebastian Bach, Boutmy, Oley, Schumann en Ad Wammes (van de laatste de compositie "Happiness"). Dit biedt de luisteraar weer veel mogelijkheden de klankkleuren van dit fraaie orgel te ontdekken!

Orgelconcert Koorkerk

15:00 | Koorkerk

In het kader van het Lange Jan Project bespeelt Jan Wisse, organist te Aagtekerke, donderdag 18 juli het orgel van de Koorkerk, een jaarlijks terugkerend feest. Zijn programmakeuze strekt zich uit van de 17e eeuw tot in de 21e: Buxtehude tot en met werk van Margreeth de Jong, de stadsorganist van Middelburg. Aanvang: 15.00 uur; toegang vrij, collecte aan de uitgang. Het Lange Jan Project is een initiatief van de Raad van Kerken Middelburg. Zie voor het concertprogramma en voor alle andere activiteiten van het LJP: http://langejanproject.wordpress.com.

Vrijdag 19 juli

Haak of Breidoedag

10:00 | Middellandsezeetuin

Jacoline Sneltjes maakt pakketten (sokjes, knuffels en vlinders) die ze gratis aanbied voor ouders met stil geboren kinderen. Ze kan dit niet alleen. Daarom organiseert ze op 19 juli een haak/brei doedag. Een dag waar u mee kunt helpen haken of breien zodat aan veel meer ouders een pakket kan worden aangeboden. Deze dag is in de Middellandsezeetuin in Buttinge. Bij regen zijn er diverse binnen plekken waar u kunt zitten. Tijdens deze dag kunt u inlopen tussen 10.00 en 16.00 uur. Adres: Middellandsezeetuin, Middelburgseweg 17 in Buttinge (Grijpskerke). Toegang gratis. Ook het garen en de patronen liggen gratis voor u klaar. Alleen graag zelf haaknaald of breinaalden 2.5 of 3 meenemen en een boterham voor tussen de middag als u de hele dag wilt blijven. Bus 52 stopt in Buttinge, dat is voor de Middellandsezeetuin.

Paarden Polo Aagtekerke

16:00 | hoek Hereweg & Slotdreef

Paarden Polo in Aagtekerke van 19 juli t/m 4 augustus. Jaarlijks vindt in Aagtekerke de "Domburg &QM & Zeeland Cup" plaats. Tijdens de wedstrijden kan men genieten van fascinerend polospel, van paard en mens, met een ongekende snelheid en het prachtige decor van duinen. Dit zinderende spel dateert uit 600 na christus en is overgekomen vanuit India naar Europa. Programma in het weekend is van 19 juli t/m 4 augustus van 16.00 - 18.30 uur. De Food Truck zorgt voor een drankje en hapje. Vrij entree. Adres: hoek Hereweg & Slotdreef Aagtekerke. Meer informatie: www.QMPolo.nl

Rondleiding Buitenplaats Ter Hooge

19:30 | Buitenplaats Ter Hooge

Buitenplaats Ter Hooge ligt aan de Koudekerkseweg. Het huidige kasteel zelf dateert van 1755 en is gebouwd op de fundamenten van een kasteel dat daar al in de 13de eeuw is gebouwd. Het kasteel, het parkbos en de omliggende landerijen zijn ondergebracht in de familiestichting, de Stichting Lynden Ter Hooge. Vrijdag 19 juli om 19.30 uur houdt IVN Walcheren een volgende excursie door de buitenplaats met als thema Hoogzomer. Het vertrek is vanaf de parkeerplaats aan de Breeweg tegenover kaasboerderij "Pitteperk". Deelname is voor IVN-leden gratis. Vooraf opgeven is niet noodzakelijk. Overige data: zaterdag 31 augustus 10.00u Natuurlijk nazomerfestival; zaterdag 12 oktober 10.00u Herfstkleuren; zaterdag 30 november 10.00u Winterse rust.

Zaterdag 20 juli

Kerkopenstelling Odulphuskerk

13:30 | Odulphuskerk

Ook deze zomer is de Odulphuskerk in Meliskerke op de zaterdag geopend (t/m zaterdag 14 september - monumentendag). De kerk is open van 13.30 tot 16.30 uur. Tijdens de braderie op 31 juli en met de kunstroute op 15, 16 en 17 augustus. Ongeveer 10 leden van een Walchers Schilders kollektief exposeren hoofdzakelijk aquarellen. Tijdens de openstelling zal het Weidtman-orgel of het Pels & van Leeuwenorgel worden bespeeld.

Samen zingen

20:00 | Dorpskerk

In de Dorpskerk van Aagtekerke wordt op zaterdag 20 juli de eerste zomerzangavond van dit zomerseizoen gehouden. Tijdens deze avond kunnen de bezoekers zelf een verzoeknummer indienen vanuit de bundel In deze bundel staan psalmen en gezangen van o.a. Joh. de Heer. De organist Martijn Kooijman zal het orgel bespelen en improviseren op bekende liederen. Aanvang 20.00 uur, deur open vanaf 19.30 uur. Toegang vrij, er wordt gecollecteerd voor de familie Rietveld die werkzaam is voor de MAF en voor het diaconaal gastenhuis de Oase in Ouddorp.

Zondag 21 juli

Tentdienst Aagtekerke

19:00 | Tent

De PKN Gemeente Aagtekerke-Domburg organiseert op 21 juli wederom haar jaarlijkse tentdienst, met als thema: 'Het onze Vader'. Voorganger is Elsa Waljaard. Muzikale medewerking door Koor Exaudi o.l.v. Lenie Stokman. De toegang is vrij en voor de allerkleinsten is er crèche. U bent welkom in de tent op de hoek Aagtekerkseweg/Pekelingseweg vanaf 18.30 uur. Aanvang 19.00 uur. Na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten onder het genot van koffie/thee of limonade. Voor meer informatie en/of contact: www.pknaagtekerke-domburg.nl.

Dinsdag 23 juli

Orgelconcert Harry van Wijk

20:00 | Nieuwe Kerk

Op dinsdag 23 juli geeft de bekende organist Harry van Wijk uit Amersfoort een concert in de Nieuwe Kerk te Middelburg, aanvang 20.00 uur. Hij speelt een bijzonder programma, met onder meer een bewerking van 'Eine kleine Nachtmusik' van Mozart, en een bewerking van "Die Moldau" van Friedrich Smetana. Daarnaast klinken werken van Bach en Franck.

Woensdag 24 juli

Zeeuwse fokveedag

9:00 |

Op woensdag 24 juli vindt de Zeeuwse fokveedag plaats te Aagtekerke. De melkveekeuring start om 9.00 uur. In de middag om 13.00 uur is de jongvee keuring. De prijsuitreiking zal rond 15.00 uur plaatsvinden.

Zomeravondconcert Oostkapelle

20:00 | Dorpskerk

De Stichting Oostkapelle Cultureel organiseert haar derde zomeravondconcert op woensdag 24 juli in de Dorpskerk te Oostkapelle. Aanvang 20:00 uur. Wij hebben uitgenodigd: Alisa van Dijk - zang en viool; Adriaan Hoek- orgel. Zij brengen werken van J.Rheinberger, J.S.Bach, J.A.Alain, G.F. Handel en Margreet de Jong (1961). Toegang: vrijwillige bijdrage aan het eind van het concert. www.zomeravondconcerten.com.

Jos Vogel geeft een orgelconcert in de Oostkerk in Middelburg.
Haak- of Breidoedag op zaterdag 19 juli in de Middellandsezeetuin.
Harry van Wijk geeft op 23 juli een orgelconcert in de Nieuwe Kerk in Middelburg.