Henk en Roos Maagdenberg uit Westkapelle met burgemeester Rob van der Zwaag. FOTO CÉDRIC BROODMAN
Henk en Roos Maagdenberg uit Westkapelle met burgemeester Rob van der Zwaag. FOTO CÉDRIC BROODMAN Foto: Cédric Broodman

Het begon allemaal op de Bredase kermis

WESTKAPELLE – Al zestig jaar zijn ze al getrouwd, Henk en Roos Maagdenberg uit Westkapelle. Burgemeester Rob van der Zwaag van de gemeente Veere bracht ze vorige week een cadeautje.

DOOR CÉDRIC BROODMAN

Het stel woont al vijftig jaar in Westkapelle. “We komen er alleen niet vandaan. Ik kom uit Sluiskil en mijn man komt uit Breda. Hij is voor zijn werk naar Domburg verhuisd”, vertelt ze tijdens het bakje koffie met de burgemeester.

Henk en Roos ontmoetten elkaar op de kermis in Breda. “Mijn vriendin en ik kwamen uit Zeeland naar Breda om daar te werken. Toen zijn we naar de kermis gegaan. Elke dag”, vertelt Roos Maagdenberg. “Mijn vriendin en ik hebben de hele avond gedanst.” Henk was ook op de kermis. Tegen het einde van de week ontmoetten ze elkaar. “Ik ben daarna terug naar Zeeland gegaan. Na een tijdje werd er tuberculose bij mij geconstateerd. Ik moest geopereerd worden, terwijl ik als verpleegkundige al deze operaties had gezien”, vertelt ze met tranen in haar ogen. “Ik durfde de operatie niet te ondergaan. Uiteindelijk had ik een geluk bij een ongeluk. Er was maar één plekje in mijn long met tuberculose.”

De vriendin van Roos vroeg een aantal maanden na de operatie of ze weer naar de Bredase kermis wilde. Dat kon helaas niet. De vriendin ging wel. Zij ontmoette daar Henk, die naar Roos vroeg om vervolgens bij haar op bezoek te gaan. Het leidde tot verkering en uiteindelijk een trouwerij.

Toen ze verkering hadden zijn ze eens stiekem weg gegaan toen Roos in het ziekenhuis lag. Officieel mocht ze niet weg, maar toch deden ze dat. “Ik wilde graag naar een nieuwe film over rock-’n-roll waar ik destijds fan van was”, vertelt Roos. “Toen ben ik met een hoofddoek op stiekem weggeglipt. Uiteindelijk zijn we betrapt, maar dat had gelukkig geen consequenties.”

Kinderen

Henk en Roos hebben twee kinderen gekregen. De zoon woont in Kapelle woont, de dochter in Middelburg. Ze komen beiden geregeld op bezoek. De twee kleinkinderen wonen beiden in Eindhoven.[l]