Orgel Sint Jacobskerk. FOTO JOS VOGEL
Orgel Sint Jacobskerk. FOTO JOS VOGEL Jos Vogel

Orgelconcert Vincent de Ridder

VLISSINGEN - Het volgende orgelconcert in de Sint Jacobskerk van Vlissingen zal zijn op vrijdag 26 juli en wordt gegeven door Vincent de Ridder, organist van de Hervormde Kerk te Arnemuiden.

Het concert begint om 12 uur en als vanouds is de toegang gratis. Op het programma staan werken van Bach, Böhm, en Buxtehude. Ook zal Vincent improviseren tot slot van het concert. Een improvisatie is een spontane compositie, die op het moment ontstaat en onvoorbereid is.

Vincent de Ridder (1997) kreeg vanaf zijn negende jaar orgellessen aan de Zeeuwse Muziekschool in Middelburg, waar hij studeerde bij Jos Vogel. Vanaf september 2015 studeert hij aan het conservatorium in Rotterdam, waar hij les krijgt van Aart Bergwerff en Ben van Oosten. Improvisatielessen volgt hij bij Hayo Boerema, organist van de Laurenskerk te Rotterdam. Daarnaast volgt hij ook lessen inbasso continuo en pianospel. Verder volgde hij diverse masterclasses bij Wolfgang Zerer (Bach), Olivier Latry (Franck) en Willem Tanke (Messiaen). Vincent de Ridder is als organist verbonden aan twee kerken, namelijk de Hervormde Gemeente en de Gereformeerde Kerk in Arnemuiden.[l]