Omwonenden, de gemeente en de aannemer gingen met elkaar in gesprek. FOTO EDWIN MIJNSBERGEN
Omwonenden, de gemeente en de aannemer gingen met elkaar in gesprek. FOTO EDWIN MIJNSBERGEN Foto: Edwin Mijnsbergen

Park Molenwater even open voor publiek

MIDDELBURG - Park Molenwater in Middelburg, dat door de herinrichting van het terrein een bouwplaats is, was vorige week woensdag even open voor publiek. Omwonenden en andere belangstellenden konden een uurtje komen kijken. De aannemer en vertegenwoordigers van de gemeente gaven rondleidingen en een toelichting op de stand van zaken.

DOOR EDWIN MIJNSBERGEN

Zeker vijftig belangstellenden maakten gebruik van de uitnodiging. Tekst en uitleg werd onder anderen gegeven door Leendert Priester en Ad van de Pas van de gemeente Middelburg. Zij vertelden over de wadi’s (plekken die dieper liggen en water opvangen als het lang en veel regent), de nieuwe paden door het park en over het behoud van de twee bunkers op het terrein.

Ook Peter Sneltjes van de amfibieën- en reptielenwerkgroep was aanwezig. Hij vertelde dat hij opgetogen is over het feit dat rugstreeppad ook in het nieuwe park een leefgebied heeft. Om het beschermde diertje te laten overleden is een speciaal gebied afgezet dat dagelijks wordt verzorgd en nat gehouden.

Volgens de gastheren liggen alle werkzaamheden aan het park op schema. Aan de rioleringen wordt nu de laatste hand gelegd en de contouren van de nieuwe paden en doorgangen zijn inmiddels goed zichtbaar. Het werk wordt over drie weken weer opgepakt, na de bouwvak. Volgens planning moet het park eind oktober worden opgeleverd.[l]