Unieke fototentoonstelling van
bekende fotograaf Gerrit de Heus

MIDDELBURG - De foto’s op deze tentoonstelling gaan over Nederlandse Kampioenschappen, van sjoelen tot woksleeën en van komkommers sorteren tot dogdance. Fotograaf Gerrit de Heus reed een jaar lang door het land en bracht niet-alledaagse Nederlandse kampioenschappen in beeld.

Het is een ode aan de organisatoren, de scheidsrechters, de juryleden, de mensen achter de inschrijfbalie, de spandoekmakers, de baanvegers, de opbouwers en afbrekers, de moeder die de hele prijsuitreiking uitzit om haar dochter de achtste prijs uitgereikt te zien krijgen en de vader die naar zijn rolschaatsende zoon komt kijken, terwijl hij meer van voetbal houdt.

Het is natuurlijk vooral een ode aan de deelnemer, de sporter, de hobbyist of vakman die er alles aan heeft gedaan om mee te mogen doen. En waar voor de ene deelnemer meedoen al geweldig is, wil de andere gewoon de beste zijn. Kampioen worden van Nederland. Een tentoonstelling vol passie!

Al met al een ontroerend kijkje in een voor velen onbekend stukje Nederland. De foto's zijn te zien in de maand augustus, elke donderdag, vrijdag en zaterdag van 14-17 uur in de Doopsgezinde Kerk, Lange Noordstraat 62 te Middelburg. Info: www.dgwalcheren.nl[l]