Sjezen rijden. FOTO JAN DE JONGE
Sjezen rijden. FOTO JAN DE JONGE Jan de Jonge

Nostalgisch Westkapelle

WESTKAPELLE - Op woensdag 7 augustus is nostalgisch het onderwerp van deze dag in de Woensdag Westkapelle reeks. Van 10.00 ’s ochtends tot 20.30 uur ’s avonds is er vertier te vinden in het dijkdorp.

Er een ‘Brocante, Vintage en ouwe Sannie markt' op de markt. Naast allebei de vuurtorens kan ook Molen de Noorman bezocht worden en ook het Solexmuseum gesitueerd aan ’t Hout 45.

In de tuin van het Polderhuis zijn is er samen met oude ambachten een ‘Tuus emaekt markt’ te zien waar deze keer een kraam is met authentieke Zeeuwse wat te koop is. De Wasschappelse Heiploeg zal demonstreren hoe vroeger de paalhoofden werden gemaakt. Stichting ‘Walchers Costuum’ geeft nog een demonstratie over 100 jaar klederdracht.

In de Zuidstraat zijn er ’s middags prachtig gerestaureerde oldtimers te vinden, auto’s, motoren, tractoren en brommers te vinden. Vanaf 15:00 uur is het Sjezen rijden, de deelnemers gekleed in Zeeuwse dracht zullen proberen de ringen te steken. Een bezoek aan Westkapelle is zeker de moeite waard. Parkeren is gratis.[l]