Terre des Hommes
Dorpentocht Walcheren

MIDDELBURG - Een traditie op Walcheren, de 23e Dorpentocht! Op dinsdag 6 augustus is er weer de jaarlijkse fietstocht van Terre des Hommes. Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Walcheren werd bevrijd. Daarom kozen wij als thema voor de Dorpentocht: 'Inundatie/ Slag om de Schelde'. Van deze gebeurtenissen zijn nog veel sporen te vinden. In het routeboekje worden de verschillende punten die je passeert verder toegelicht.


Met de opbrengst steun je het Terre des Hommes project 'Kenia, een kinderseksvrije Keniaanse kust' met als doel daar de seksuele uitbuiting van kinderen uit te roeien. Wij helpen kinderen terug te keren in het dagelijks leven en geven ze toekomst door onderwijs. Wij helpen ook de ouders waardoor de kinderen niet terugvallen en op school kunnen blijven. De lokale overheden worden actief betrokken bij de bestrijding van deze uitbuiting van kinderen. Tenslotte is ook voor het bedrijfsleven een belangrijke rol weggelegd. Met plaatselijke toerisme-bedrijven worden afspraken gemaakt om te komen tot een zero tolerance beleid voor (betaalde) kinderseks praktijken in hun zaken.

Het routeboekje

Om mee te kunnen doen koop je het routeboekje. De boekjes zijn op dinsdag 6 augustus verkrijgbaar op alle start-/stempelposten. Of je koopt een routeboekje in de voorverkoop in de Terre des Hommes winkel in Middelburg, één van de VVV’s op Walcheren (Domburg, Oostkapelle, Vlissingen en Zoutelande), de Tourist Shop te Middelburg (in de Drvkkery) of het Polderhuis te Westkapelle.

De lengte van de fietstocht is 55 km. Vanaf 9:00 uur kun je op je stempelpost naar keuze starten. Op de 11e stempelpost ontvang je een laatste stempel en de medaille. Om 18:00 uur sluiten de posten.

Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om een verkorte route van 35 km te fietsen langs 7 stempelposten (post 5 t/m 11). Ideaal voor gezinnen met kinderen!
Verrassing van dit jaar: Alle kinderen van 10 jaar of jonger krijgen gratis een medaille! (Ze fietsen natuurlijk wel mee met een volwassene die een routeboekje heeft gekocht).

Stempelposten

Het stempelen gebeurt door leden van elf organisaties die tevens aandacht vragen voor hun eigen doelen en hun activiteiten. Laat je ook verrassen door overige activiteiten op de stempelposten. In het routeboekje zit een lot waarmee je kans maakt op een waardebon of daarnaast nog een aantal prijzen, beschikbaar gesteld door andere lokale bedrijven.

De stempelposten: 1. Middelburg, Cycle Hub Fietscafé, Stadsambachtweg 6; 2. Veere, Gemaal Oostwatering, Sluisweg; 3. Gapinge, Korenmolen De Graanhalm, Dorpsstraat 1; 4. Middelburg (Sint Laurens), ’t Hof Popkensburg, Kasteelstraat 7; 5. Middelburg, Club Jeu de Boules, Koudekerkseweg 139; 6. Koudkerke, Tuincentrum Intratuin, Vlissingsestraat 40a; 7. Vlissingen, Familiepark De Kanovijver, Nollepad 1; 8. Vlissingen, Dockwize (Innovation Hub), Edisonweg 41b; 9. Ritthem, Camping Karnemelkshoek, Barentsweg 2; 10. Ritthem, Fort Rammekens, Schorrepolderweg; 11. Middelburg, Hotel Middelburg (Van der Valk) Paukenweg 3.

Alle informatie over de Dorpentocht vindt u op de website: www.dorpentocht-walcheren.nl[l]