Middelburg laat Woodstock herleven

MIDDELBURG - Op 15, 16 en 17 augustus, wanneer het op de kop af vijftig jaar geleden is dat in Amerika het legendarische Woodstockfestival plaatsvond, wordt op het gezellige Koorkerkplein in de Middelburgse binnenstad het muziekfestival Tribute to Woodstock Middelburg georganiseerd. Woodstock 1969: 3 Days of Peace and Music.

In 1969 stond tijdens Woodstock het Amerikaanse plaatsje Bethel drie dagen lang in het teken van Peace and Music. De line-up was indrukwekkend. Grote artiesten als Joe Cocker, Santana, Canned Heat, Janis Joplin,Ten Years After, The Who, Sly & The Family Stone, Crosby, Stills, Nash & Young en Jimi Hendrix betraden het podium. Het aantal bezoekers was boven verwachting. Er waren 200.000 kaarten verkocht, maar het dubbele aantal mensen kwam op het festival af. Omdat de omheining werd neergehaald, kon er niet meer gecontroleerd worden wie wel of niet betaald had en honderdduizenden betraden het festivalterrein zonder kaartje. Woodstock groeide al snel uit tot meer dan een muziekfestival, het werd een synoniem voor vrede en het festival spreekt tot de dag van vandaag wereldwijd tot de verbeelding. Dat is dan ook de reden dat de stichting Home of Jazz and Blues het plan heeft opgevat Tribute to Woodstock Middelburg te organiseren.

Tribute to Woodstock Middelburg
Dat het Middelburgse festival op precies dezelfde data als destijds wordt georganiseerd is wereldwijd gezien bijna uniek te noemen. Het evenement is gratis toegankelijk. Onder het motto 3 Days of Peace and Free music hebben vele, voornamelijk Zeeuwse artiesten, belangeloos hun medewerking toegezegd. Hun optredens bevatten muziek uit de Woodstock-playlist of daaraan gerelateerde muziek. De volledige line-up is te vinden op de website. De organisatie van het festival is in handen van Anneke Meijering, Renny Minnaert, Maurits Portier en Johan Wattel.
Het belooft kortom een prachtig feestje te worden aan de voet van de Lange Jan! Met minder modder en chaos dan vijftig jaar geleden, maar met net zulke goede muziek. Komt allen, jong en oud, al dan niet gehuld in kleding uit de Hippietijd, en laat samen met ons de Moeder aller Festivals herleven. Meer informatie is te vinden op onze website: www.woodstockmiddelburg.nl. Of kijk op Facebook voor het laatste festivalnieuws. [l]