Derde plek WK karten junioren voor Guillermo van Pamelen. FOTO GINA VAN PAMELEN
Derde plek WK karten junioren voor Guillermo van Pamelen. FOTO GINA VAN PAMELEN Gina van Pamelen

Succesvol WK karten voor Guillermo van Pamelen

MIDDELBURG - Karter Guillermo van Pamelen uit Middelburg is afgelopen week derde geworden bij het WK karten junioren in Amerika. In Charlotte (North Carolina) was hij op voorhand een kanshebber voor een podiumplaats. Dat het zwaar en moeilijk zou worden was wel duidelijk bij de voorronden. De 16-jarige Van Pamelen moest vol aan de bak om de deelnemers uit met name Amerika (thuisrijders) en Denemarken te verslaan.

Na vier dagen onder zware omstandigheden voorrondes te hebben gereden, stond de jonge Middelburger 3e bij de junioren en 24e bij de senioren. In een rechtstreeks gevecht met zijn concurrent uit Denemarken in de halve finale behield hij de derde plek in het junioren klassement.

Na de halve finales waren de nummers 1 tot en met 16 automatisch geplaatst voor de finale en moesten de nummers 17 tot en met 32 strijden om de overige 8 plaatsen via een zogeheten ‘shoot out’. Hierin strijd de nummer 17 tegen de nummer 32, de nummer 28 tegen de nummer 31, enz.

Van Pamelen moest het opnemen tegen een Colombiaanse rijder en wist deze shoot out te winnen, hierdoor was hij met zijn 16 jaar de jongste deelnemer in de finale. Omdat zijn Deense concurrent uitgeschakeld werd bij de shoot out, was het zeker dat Van Pamelen minimaal 3e zou worden bij de junioren.

Uiteindelijk wist de Zeeuw de shoot outs te winnen en mocht hij starten als 17e in de senioren finale. Daarin wist hij nog 3 deelnemers te passeren en eindigde hij als 14e en kwam hij net 3 punten tekort voor een 2e plek bij de junioren.

‘Een 3e plaats bij het Wereldkampioenschap junioren is een heerlijk gevoel, het was een zwaar kampioenschap met soms temperaturen tegen de 40°C, maar ik ben heel erg blij met dit resultaat. Mijn doel was halve finale en ik heb de finale mogen rijden.’ aldus Van Pamelen.

Tevens heeft hij met het team Traxxis meegedaan met de Nations Cup. Een zware 6-uurs race met drie rijders. Met dit team behaalden ze de derde plaats.

Van Pamelen kan terugkijken op een succesvol WK, welk is mogelijk gemaakt door zijn sponsors.[l]