Reuzenpanda. FOTO WWF
Reuzenpanda. FOTO WWF WWF

Helpers Pandaloop gezocht

MIDDELBURG - Zaterdag, 28 september, organiseert het Wereld Natuur Fonds Zeeland de Pandaloop in Speelhof Hoogerzael in Middelburg. De vrijwilligers van het WWF in Zeeland zoeken nog hulp om er een geslaagde dag van te maken.

Kinderen van 4 tot en met 12 jaar lopen deze zaterdag in Middelburg hard om de panda te steunen. De Pandaloop wordt gehouden op het terrein van Speelhof Hoogerzael, dat op 28 september geheel in het teken staat van het Wereld Natuur Fonds (WWF). Het doel van de Pandaloop is zoveel mogelijk geld bij elkaar te lopen voor de bescherming van de panda. De deelnemers laten zich sponsoren per gelopen rondje of betalen een vast bedrag om mee te lopen.

Meer te doen
Behalve de Pandaloop is nog veel meer te doen bij Speelhof Hoogerzael. Er zijn WWF-artikelen te koop en gratis proefnummers van de WWF-tijdschriften te krijgen. Ook vind je er informatie over het WWF en kunnen kinderen geschminkt worden als wild dier. Er is een spannende speurtocht voor de hele familie en kinderen kunnen knutselen, waterdiertjes zoeken of een marshmallow roosteren.

Helpers gezocht
De loop wordt georganiseerd door de vrijwilligers van regioteam Zeeland van het WWF. Het aantal deelnemers groeit ieder jaar en dat betekent dat er steeds begeleiders nodig zijn. WWF-Zeeland zoek daarom mensen die op zaterdag 28 september een aantal uren willen helpen. Bijvoorbeeld bij het begeleiden van de lopers, helpen met inschrijven of begeleiden van één van de andere WWF-activiteiten die er die dag op Speelhof Hoogerzael zijn.

Kijk voor aanmelden als helper of loper en meer informatie www.pandaloop.nl.[l]