Ringrijder bij Simnia.
Ringrijder bij Simnia. Ringrijders Domburg

Kramenmarkt en 25 jaar ringrijden bij Zorgcentrum Domburg

DOMBURG - Op zaterdag 31 augustus is op het parkeerterrein van zorgcentrum Simnia een groot Zomerfeest van 10.00-17.00 uur. Wethouder Van Halderen onthult om 11.00 uur een herinnering aan de 25-jarige samenwerking tussen Simnia en de ringrijdersvereniging Domburg. Aan het einde van de dag reikt wethouder Steketee de diverse prijzen uit aan de ringrijders.

Kramenmarkt

Er is van alles te koop en te zien op het plein. Oud-Hollands snoepgoed brengt de bewoners terug in de tijd. Maar ook handgemaakt houtwerk, bloemstukjes en kaarten zijn die dag te koop. Of wat dacht u van typisch Zeeuwse producten en glassieraden en andere cadeauartikelen. Op het terras is het goed toeven met een hapje en een drankje. De beroemde wafels worden ook dit jaar vers gebakken. Er is kindervermaak en een loterij met prachtig prijzen. Ook is er een mogelijkheid om u door een TukTuk te laten vervoeren.

Ringrijders en Simnia

De Domburgse Ringrijdersvereniging viert die dag haar 25-jarig jubileum met Simnia. In 1994 is de vereniging gestart met hun jaarlijkse wedstrijd bij het toenmalige Ter Mantelinge. Trouw zijn ze meegegaan naar de nieuwe locatie die in 2002 aan het Simniapad werd geopend. Traditie tijdens deze wedstrijd is de Suukerkomme die nog altijd door Koos Zijl wordt gemaakt. Koos Zijl was werkzaam bij Ter Mantelinge en later Simnia en reed zelf ook de ring. Vanzelfsprekend mocht hij meedoen. Medewerkers van Ter Mantelinge en Simnia die actief waren als ringrijder maar lid waren van een andere vereniging mochten ook meerijden tijdens de demonstratie. En daarnaast ook andere gastrijders. De wedstrijd op 31 augustus is in boerendracht.

Koos Zijl geniet van zijn pensioen, maar zal zeer zeker aanwezig zijn bij deze bijzondere editie: “Dit wordt een prachtige editie. Ik kan daar kippenvel van krijgen. Elk jaar weer genieten de cliënten van Simnia zo van deze dag. En de ringrijders daardoor ook. Een bijzonder mooie samenwerking die gevierd mag worden na 25 jaar!”

Kijk voor meer informatie op www.svrz.nl. [l]