Team Andrea fietst de IJsselmeer Challenge voor het Fonds Gehandicaptensport

MIDDELBURG - Op 18 augustus heeft Team Andrea meegedaan aan de IJsselmeer Challenge. Dit is een toertocht van 300 km rond het IJsselmeer. Ook de Afsluitdijk was op deze dag geopend voor fietsers. Met 7 mannen en 2 vrouwen stonden we aan de starten, waarvan er 4 waren van Toerclub Middelburg. Er was ook nog 1 vrouw van Toerclub Middelburg die de route van 150 km fietste.

Er werd geld ingezameld voor het Fonds Gehandicaptensport waarvoor Andrea zich actief inzet. Iedereen verdient een kans om te kunnen sporten en met aanpassingen is er veel mogelijk. Sporten is gezond, kan kan verdere klachten of achteruitgang verminderen en haalt mensen uit een sociaal isolement. In het geval van Andrea is dat zeker waar. In totaal is er door het team € 432,90 opgehaald voor het fonds tijdens deze bijzondere toertocht.

Als 'ambassadeur voor het aangepast fietsen' fietst Andrea in september ook The Ride Dolomites. Dit is een zesdaagse fietstocht door de Dolomieten, 750 km lang en met meer dan 17500 hoogtemeters. Het doel is het fietsen van de gehele tocht, als dit lichamelijk mogelijk is. Door het ambassadeurschap wil ze duidelijk maken dat er veel mogelijk is met hulpmiddelen en doorzettingsvermogen. Als wilt, kan er altijd een manier gevonden kan worden om iets mogelijk te maken en het zou mooi zijn als er ook in Zeeland meer mogelijkheden komen.

Doneren kan nog steeds. Hier kan je meer lezen over Andrea en haar actie: https://www.whydonate.nl/fundraising/the-ride-dolomites[l]